ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκε ο υπερυπολογιστής του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Νερού και Ατμόσφαιρας της Ν.Ζηλανδίας

Παραβιάστηκε ο υπερυπολογιστής του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Νερού και Ατμόσφαιρας της Ν.Ζηλανδίας

1401059987606

Επίθεση hacking δέχτηκε o υπερυπολογιστής FitzRoy του εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας Νερού και Ατμόσφαιρας της Ν.Ζηλανδίας, την περασμένη Πέμπτη.

O διευθύνων σύμβουλος τoυ ινστιτούτου, John Morgan, επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία εικάζεται ότι πραγματοποιήθηκε από κινέζους hackers, που κατάφεραν να εισβάλλουν στο σύστημα.

“Απομονώσαμε αμέσως τον υπερυπολογιστή, και αναθέσαμε τη λειτουργία στις εγκαταστάσεις back-up στο Hamilton. Είμαστε βέβαιοι ότι ο εισβολέας δεν έφτασε πέρα από τον υπερυπολογιστή”, ανέφερε ο Morgan.

Ο FitzRoy είναι ένας υπερυπολογιστής αξίας 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων που αγοράστηκε το 2010 και ισοδυναμεί με περίπου 7 χιλίαδες φορητούς υπολογιστές που εργάζονται ταυτόχρονα.

Το σύστημα μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς και προβλέψεις που σχετίζονται με μεγαλύτερα, παγκόσμια ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο FitzRoy ζυγίζει περίπου 18 τόνους και είναι ένας από τους πιο ισχυρούς υπολογιστές στον κόσμο για χρήση στην περιβαλλοντική έρευνα και πρόβλεψη.

Ο Morgan τόνισε ότι ο υπερυπολογιστής χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την εκτέλεση επιστημονικών μοντέλων και υπηρεσιών, και δεν περιείχε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS