ΑρχικήinetΣτην αγορά τα ERA – GLONASS, τα «ρωσικά GPS Εκτάκτων Αναγκών» από...

Στην αγορά τα ERA – GLONASS, τα «ρωσικά GPS Εκτάκτων Αναγκών» από το 2015

glonass_1

Διαθέσιμα για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα θα είναι από 1η Ιανουαρίου του 2015 τα τερματικά του συστήματος αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ERA – GLONASS, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της GLONASS Αλεξάντερ Γκούρκο.

Εξάλλου, από το 2015 θα είναι υποχρεωτικός ο εξοπλισμός που υποστηρίζεται από το ERA – GLONASS σε όλα τα μέσα μεταφοράς των χωρών της Ευρασιατικής Τελωνειακής Ένωσης – Ρωσία, Λευκορωσία και Καζακστάν, ενώ από το 2017 ο εξοπλισμός θα είναι υποχρεωτικός σε όλα τα οχήματα μεταφοράς που πωλούνται στην Τελωνειακή Ένωση.

Ο εξοπλισμός θα εγκαθίσταται κατά την κατασκευή των οχημάτων ή στα κέντρα πώλησης, οπότε και η τιμή θα διαμορφωθεί αναλόγως. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των κορυφαίων παραγωγών και εμπόρων, η τιμή θα διαμορφωθεί στα γύρω στα 3.000 ρούβλια (87 δολάρια).

Λίγο ακριβότερη θα είναι η εγκατάσταση σε παλιότερα οχήματα, ανεξαρτήτου μάρκας ή έτους κατασκευής, καθώς θα φτάνει τα 4-5.000 ρούβλια (116-145 δολάρια). Η τοποθέτηση θα γίνεται μόνο σε πιστοποιημένα συνεργεία.

Με το νέο σύστημα παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη στους χρήστες σε πολύ οικονομική τιμή, ενώ η σύνδεση με το δορυφορικό σύστημα είναι δωρεάν. Έξτρα χρέωση θα έχουν τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες που θα εγκαθίστανται κατά βούληση του εκάστοτε οδηγού.

 

Πηγή: defencenet.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS