ΑρχικήinetQuitbit: O έξυπνος αναπτήρας που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα

Quitbit: O έξυπνος αναπτήρας που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα

Quitbit

Μια νέα καμπάνια έχει ξεκινήσει μέσω της crowd funding πλατφόρµας, Κickstarter, αναζητώντας χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός έξυπνου αναπτήρα τσέπης.

Το Quitbit, λειτουργεί όπως οι αναπτήρες αυτοκινήτου και βασίζεται στις ίδιες αρχές παρακολούθησης που ενσωματώνονται στα fitness trackers, βοηθώντας τους χρήστες να παρακολουθήσουν, να ελλατώσουν ή και να κόψουν τελείως το κάπνισμα.

Το Quitbit παρακολουθεί κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο και καταγράφει τα δεδομένα σε ένα συνοδευτικό app για κινητά τηλέφωνα.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους “smoking plan” – ορίζοντας τον επιθυμητό ρυθμό καπνίσματος και θέτοντας τους δικούς τους στόχους: να ελλατώσουν σταδιακά, ή να κόψουν οριστικά το κάπνισμα.

Οι χρήστες μπορούν να δουν πόσα χρήματα ξοδεύουν, αλλά και πόσα χρήματα εξοικονομούν κάνοντας περικοπές στις συσκευασίες των τσιγάρων που καταναλώνουν.

Ο έξυπνος αναπτήρας μετρά επίσης το χρονικό διάστημα από το τελευταίο τσιγάρο που κάπνισαν οι χρήστες, πόσα έχουν καταναλώσει μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά και πόσες φορές μοιράστηκαν ένα τσιγάρο με ένα φίλο (ή δάνεισαν σε κάποιον τον αναπτήρα).

Το Quitbit, το οποίο μπορεί να συγχρονιστεί ακόμη και με ηλεκτρονικά τσιγάρά, αναπτύχθηκε από δύο φίλους που αναζητούσαν έναν εύκολο τρόπο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία παραίτησής τους από το τσιγάρο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS