ΑρχικήinetTwitter. Φιλανθρωπία με... κέρδος!

Twitter. Φιλανθρωπία με… κέρδος!

Τo Twitter αποφάσισε να δαπανήσει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να δημιουργήσει ένα κέντρο εκμάθησης νέων τεχνολογιών στη πόλη του San Francisco. Το εν λόγω κέντρο που θα ονομαστεί “Twitter Neighborhood Nest” θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Compass Family Services, και η αποστολή του θα είναι να βοηθάει τα φτωχά παιδιά και τις άστεγες οικογένειες του San Francisco, ώστε να μάθουν  να χειρίζονται σωστά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην καθημερινή τους ζωή.

twitter-followers-640x425Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Twitter, ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες  για να βρεθεί ο χώρος (κοντά στην περιοχή Market Street που βρίσκεται το αρχηγείο του Twitter), όπου θα στεγαστεί το εν λόγω κοινωφελές έργο. Αυτή τη στιγμή, το Twitter έχει δωρίσει 81 υπολογιστές στην οργάνωση Compass, παρέχοντας έτσι πλήρη τεχνική υποστήριξη, ενώ οι εργαζόμενοι στο Twitter αναμένεται να ασχοληθούν αφιλοκερδώς με τη διδασκαλία των ενδιαφερόμενων.  Μέχρι εδώ όλα φαίνονται μια χαρά, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, υπάρχει και μία πιο “σκοτεινή πλευρά” στο όλο εγχείρημα, καθώς η ίδρυση του εν λόγω κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συμφωνίας ανάμεσα στη πόλη του San Francisco και του Twitter. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, για να πειστούν οι υπεύθυνοι του γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης να κρατήσουν την έδρα της εταιρείας στην (όχι και τόσο φτηνή) αμερικανική μεγαλούπολη, οι αρχές του San Francisco “δώρισαν” στο Twitter το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων από μελλοντικούς φόρους! Σε αντάλλαγμα αυτής της αγαθοεργίας, το γνωστό social network ανέλαβε την προώθηση των νέων τεχνολογιών σε ορισμένες από τις προβληματικές γειτονιές του San Francisco που μαστίζονται από τη φτώχεια, την εγκληματικότητα και τον ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό.

twitterΑν και τα κίνητρα της εν λόγω φιλανθρωπικής κίνησης φαίνονται σκιώδη, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, καθώς με τη παραπάνω ενέργεια πολλές αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες γνώσεις και εφόδια που σίγουρα θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να καλυτερεύσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους. Ελπίζουμε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Twitter στο άμεσο μέλλον.

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS