ΑρχικήsecurityΗ NSA φυτεύει backdoors σε routers και servers πριν την πώληση τους...

Η NSA φυτεύει backdoors σε routers και servers πριν την πώληση τους

routerΣύμφωνα με μια νέα δημοσίευση της Guardian, η NSA «φυτεύει» backdoors και άλλα spyware, σε συσκευές πριν αυτές αποσταλούν στις αγορές.

Οι πληροφορίες προέρχονται, όπως πάντα, από τα αρχεία που διέρρευσε ο Edward Snowden. Θα πρέπει να επισημανθεί το ειρωνικό της υπόθεσης, καθώς η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορούσε τη κυβέρνηση της Κίνας πριν από μερικά χρόνια, ότι κάνει ακριβώς το ίδιο με συσκευές της Huawei και της ZTE.

[wdca_ad id=”78638″ ]

Η επιθέσεις μάλιστα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ήταν τόσο έντονες που τελικά η Huawei αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγορά των ΗΠΑ. Ο Ren Zhengfei, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν αξίζει τον κόπο αν η παρουσία της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλέσει πρόβλημα στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών (ΗΠΑ και Κίνας).
Στο αρχείο, που δημοσίευσε η Guardian, αποκαλύπτεται ότι η NSA παρακολουθεί συστηματικά ανυποψίαστους πολίτες, μέσω των routers, των servers και άλλων συσκευών δικτύωσης υπολογιστών που εξάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις διεθνείς αγορές.

Ο υπηρεσία εμφυτεύει τα κατασκοπευτικά εργαλεία, πακετάρει ξανά τις συσκευές με την σφραγίδα των εργοστασίων και τα στέλνει στις αγορές.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη δημοσίευση της Guardian από εδώ.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS