ΑρχικήinetΠροσοχή σε ψεύτικες ιστοσελίδες που υπόσχονται δωρεάν εισιτήρια για τους Rolling Stones

Προσοχή σε ψεύτικες ιστοσελίδες που υπόσχονται δωρεάν εισιτήρια για τους Rolling Stones

Users-Warned-of-Fake-Websites-Advertising-Free-Tickets-to-Rolling-Stones-ConcertsEίστε οπαδός των Rolling Stones; Εάν ναι, θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή για ψεύτικες ιστοσελίδες και posts σε κοινωνικά δίκτυα που υπόσχονται δωρεάν εισιτήρια για συναυλίες τoυ δημοφιλούς συγκροτήματος.

Ο ερευνητής ασφάλειας της ESET, Graham Cluley, έχει εντοπίσει μια νέα καμπάνια spam, η οποία διαδίδεται μέσω Facebook και στοχεύει στην εξαπάτηση ανυποψίαστων χρηστών.

“Rolling Stones 14 On Fire Free Tickets Giveaway. Get a free ticket and see the Rolling Stones live in your country!” αναφέρουντακακόβουλαμηνύματα.

Τα posts περιέχουν συνδέσμους που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα rollingstones2014tickets.com. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν έχει να κάνει με το συγκρότημα. Αντ ‘αυτού, το domain έχει καταχωρηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου με την ελπίδα ότι θα ξεγελάσουν ανυποψίαστους χρήστες, αποσπώντας τους ενδεχομένως κάποια χρήματα μέσω υπηρεσιών affiliate marketing.

Όταν οι χρήστες μεταβούν στο site, καλούνται να κάνουν share το post για να συνεχίσουν. Με τον τρόπο αυτό οι απατεώνες βεβαιώνονται ότι όλο και περισσότεροι χρήστες θα καταλήξουν στην πλαστή ιστοσελίδα.

“Για να λάβετε το δωρεάν εισιτήριο σας για την παγκόσμια περιοδεία των Rolling Stones του 2014 θα πρέπει να συλλέξετε τουλάχιστον 10 κλικ στο προσωπικό σας σύνδεσμο, που δημιουργήθηκε για εσάς και εμφανίζεται παρακάτω”, αναφέρει ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα.

“Μόλις το σύστημα εντοπίσει τουλάχιστον 10 κλικ μέσω του συνδέσμου σας, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο κλειδωμένο χώρο, που σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε το δωρεάν εισιτήριό σας.”

Φυσικά κανείς δεν λαμβάνει δωρεάν εισιτήρια, όσα κλικ και αν καταφέρει να συλλέξει. Αν και η ιστοσελίδα είναι παρόμοια με τον επίσημο ιστότοπο των Rolling Stones, δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με το συγκρότημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS