ΑρχικήinetMicrosoft υπερασπίζεται τη θέση της για το «άνοιγμα» του λογαριασμού Hotmail ενός...

Microsoft υπερασπίζεται τη θέση της για το «άνοιγμα» του λογαριασμού Hotmail ενός blogger

Untitled

Η Microsoftυποστηρίζει ότι «άνοιξε» τον λογαριασμό Hotmail ενός ανώνυμου blogger, καθώς εμπλέκεται σε περίπτωση κατασκοπείας των Windows 8, επειδή πωλούσε κλειδιά ενεργοποίησης των Windows Server.

Η Microsoft υπερασπίστηκε τον εαυτό της ονομάζοντας την ενέργειά της ως «έκτακτα» βήματα μιας «περιορισμένης αναθεώρησης» του λογαριασμού Hotmail ενός blogger, ως μέρος μιας ευρύτερης υπόθεσης κατασκοπείας των Windows, λέγοντας ότι είχε εντοπίσει τον blogger να πουλά πνευματική ιδιοκτησία της Microsoft, χωρίς άδεια.

Μια κατάθεση στο δικαστήριο ισχυρίζεται ότι ο ανώνυμος blogger είχε λάβει τον πηγαίο κώδικα των Windows 8 RT πριν εκδοθεί, από τον τότε υπάλληλο της Microsoft, Alex Kibkalo. Ο Kibkalo κατηγορείται για κλοπή εμπορικών μυστικών.

Η κατάθεση αναφέρει ότι η Microsoft διενήργησε μια εσωτερική έρευνα σχετικά με τις δράσεις του blogger, όταν ο blogger έστειλε τον πηγαίο κώδικα σε ένα ανώνυμο πρόσωπο, ελπίζοντας για εξακρίβωση της προέλευσης του. Αντ ‘αυτού, το πρόσωπο αυτό ειδοποίησε τον τότε επικεφαλής των Windows, Steven Sinofsky, ο οποίος διαβίβασε τις λεπτομέρειες στο τμήμα ερευνών Trustworthy Computing της Microsoft, η οποία διερευνά τις εξωτερικές απειλές και εσωτερικές διαρροές πληροφοριών.

Η κατάθεση (PDF) αναφέρει ότι ο ανώνυμος blogger ομολόγησε την πώληση πνευματικής ιδιοκτησίας της Microsoft.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS