ΑρχικήinetΗ Yahoo απενεργοποιεί το Do Not Track στα sites

Η Yahoo απενεργοποιεί το Do Not Track στα sites

tromaktikoΗ Yahoo αποφάσισε να απενεργοποιήσει πλέον στα sites της το Do Not Track, ώστε να παρέχουν στον κόσμο “μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη εμπειρία”.

Για να καταλάβουμε όμως τι σημαίνει αυτό, ας εξηγήσουμε τι είναι το Do Not Track.

Το Do Not Track, μπλοκάρει αποτελεσματικά, τα γνωστά web beacons (bugs, cookies κλπ), βγάζοντας ένα κουμπί στην address bar του browser, ώστε ο επισκέπτης του site να τα βλέπει και να τα μπλοκάρει κατά βούληση. Στους περισσότερους browsers περιλαμβάνεται είτε από προεπιλογή, είτε μέσω κάποιου ad-on.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι το Do Not Track, εμποδίζει τον εντοπισμό του χρήστη ή ότι η σελίδα συναινεί.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν μιας μορφής “παρακολούθηση” των σελίδων που επισκέπτεται ο χρήστης ώστε να του προτείνουν τις κατάλληλες διαφημίσεις, όπως ισχυρίζονται.

Αυτό δε σημαίνει ότι το ιστορικό ενός χρήστη στο web θα μείνει στους servers της κάθε διαφημιστικής και μόνο, με τα πρόσφατα παραδείγματα υποκλοπών και παρακολούθησης από την NSA, να κάνει τον κόσμο περισσότερο προσεκτικό.

Η Yahoo! μέχρι στιγμής έδειχνε ότι σέβεται τον επισκέπτη των sites της, έχοντας ενεργοποιημένο το Do Not Track, αλλά αυτό πλέον από τις 30 Απριλίου έχει αλλάξει, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωσή της.

 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS