ΑρχικήinetGrams - H πρώτη μηχανή αναζήτησης παράνομων διαδικτυακών αγορών

Grams – H πρώτη μηχανή αναζήτησης παράνομων διαδικτυακών αγορών

Grams-search-engine-tor-onion

Μιλάμε συχνά για underground κοινότητες, παράνομες ιστοσελίδες ή μαύρες αγορές, αλλά λόγω της φύσης των συγκεκριμένων ιστότοπων και υπηρεσιών (οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του δικτύου Tor), οι χρήστες δεν μπορούν να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση σε αυτές.

Οι underground αγορές συνήθως προσφέρουν ναρκωτικά, όπλα, εργαλεία hacking ή παράνομες υπηρεσίες, και για τον εντοπισμό τους οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν περίπλοκες και συγκεκριμένες διευθύνσεις URL στο πρόγραμμα περιήγησης Tor που χρησιμοποιούν. Επίσης οι σκοτεινοί ιστότοποι αλλάζουν συχνά διευθύνσεις Url για λόγους ασφάλειας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Όχι όμως πια. Η πρώτη μηχανή αναζήτησης με την ονομασία ‘Grams’ (http://grams7enufi7jmdl.onion), η οποία διευκολύνει τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών αγορών στο deepweb, κυκλοφορεί σε beta έκδοση από την περασμένη εβδομάδα. Η μηχανή αναζήτησης λειτουργεί όπως και αυτή της Google και ανιχνεύει αποτελέσματα από οκτώ διαφορετικές μαύρες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Agora, BlackBank, C9, Evolution, Mr.Nice Guy, Pandora, The Pirate Market και SilkRoad2.

Οι προγραμματιστές του Grams φαίνεται ότι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους κάτοχους και άλλων undergroundαγορών, προκειμένου να συμπεριλάβουν ακόμη περισσότερες ιστοσελίδες στα αποτελεσμάτα αναζήτησης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS