ΑρχικήinetΠώς η αστυνομία παρακολουθούσε μια ολόκληρη πόλη

Πώς η αστυνομία παρακολουθούσε μια ολόκληρη πόλη [BINTEO]

_Η επιτομή του Big Brother!

Το πραγματικό “Big Brother” έκανε το πέρασμα του από το Compton της Καλιφόρνια. Διαβάστε πώς μια ολόκληρη πόλη τελούσε υπό πλήρη παρακολούθηση. Και όταν λέμε πλήρη, εννοούμε πλήρη.

Το “πείραμα” του Compton, δείχνει το μέλλον μας. Ή μήπως όχι;

Σε μια μυστική δοκιμή της τεχνολογίας μαζικής επιτήρησης, κλιμάκιο της Αστυνομίας του Los Angeles επάνδρωσε ένα πολιτικό αεροσκάφος και το έστειλε πάνω από το Compton της Καλιφόρνια για να καταγράψει τα πάντα. Όλα όσα έλαβαν χώρα σε μια ακτίνα 10 μιλίων.

Οι κάτοικοι του Compton δεν είχαν ιδέα για το τι θα γινόταν. Η κατασκοπευτική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το 2012 και τώρα έγινε γνωστή μετά από την κοινοποίηση της στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης Ross McNutt, δήλωσε: “Μπορούσαμε να πετάμε ελεύθερα πάνω από την πόλη και με κάμερες να καταγράφουμε τα πάντα και να παρακολουθούμε τους πάντες, να ζουμάρουμε και να ακολουθούμε αυτοκίνητα”.

Ο ίδιος κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης, μέρος των οποίων προσδοκά να πουλήσει στις αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Στα πλαίσια της συμφωνίας άλλωστε, τα συστήματα του χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω επιχείρηση.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας του είναι ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά, τόσο του Google Earth, όσο και του TiVo. Παρέχει κοινώς τη δυνατότητα εστίασης, αλλά και rewind, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να πηγαίνουν πίσω στον χρόνο και να ελέγχουν όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να τους έχουν διαφύγει.

Η συσκευή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ ο McNutt διατίθεται να πουλήσει τα προϊόντα του στις Αρχές των ΗΠΑ, σε “τιμή ευκαιρίας”, όπως λέει.
Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS