ΑρχικήsecurityNullCrew: Παραβίασαν 9 ιστοσελίδες υψηλού προφίλ

NullCrew: Παραβίασαν 9 ιστοσελίδες υψηλού προφίλ

Προσθέτοντας ονόματα σε μια λίστα στόχων υψηλού προφίλ, η γνωστή χακτιβιστική ομάδα NullCrew κυκλοφόρησε χθες Κυριακή, ημέρα του Πάσχα αποδείξεις για 9 νέες παραβιάσεις. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, η Telco Systems και άλλες πολλές ιστοσελίδες υψηλού προφίλ.
Οι hackers της ομάδας ΝullCrew δημοσίευσαν στο Pastebin ένα διαδικτυακό περιοδικό (e-zine, όπως το αναφέρουν) με το όνομα «FTS Zine 5.» Στο «περιοδικό» τους δημοσιεύσουν στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων των: Klas Telecom, Spokeo, το International Civil Aviation Organization των Ηνωμένων Εθνών, του Πανεπιστημίου της Virginia, του Science and Technology Center της Ουκρανίας και πολλών άλλων.
Η ομάδα ΝullCrew ανακοίνωσε τα χτυπήματα στο Twitter, χλευάζοντας τους στόχους τους.

ψφηξΟι hackers πριν τα χτυπήματα στις παραπάνω ιστοσελίδες-οργανισμούς, απέστειλαν προειδοποιητικά μηνύματα αναφέροντας ότι υπάρχουν ευπάθειες στα συστήματα τους. Όταν διαπίστωσαν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται χτύπησαν τις ιστοσελίδες και τους πήραν τις βάσεις δεδομένων, τις οποίες έχουν ανεβάσει στο Mega.

NullCrewΗ ΝullCrew στο zine εξηγεί ότι «ο γενικός στόχος είναι η κυβέρνηση, ή οτιδήποτε είναι διεφθαρμένο. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιούνται σε κυβερνητικούς αναδόχους, πανεπιστήμια, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, και άλλους.»

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS