ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking δέχτηκε η Basecamp

Επίθεση hacking δέχτηκε η Basecamp

ddos-e1395779129637

Επίθεση hacking δέχτηκε την περασμένη Δευτέρα η ιστοσελίδα της Βasecamp, της εταιρείας που έχει αναπτύξει την ομώνυμη εφαρμογή διαχείρισης projects. Οι υπηρεσίες τις εταιρείας τέθηκαν εκτός λειτουργίας για αρκετές ώρες, έπειτα από πραγματοποίηση επίθεσης τύπου DoS από τους hackers.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βasecamp, η επίθεση πραγματοποιήθηκε έπειτα από άρνηση καταβολής ενός άγνωστου μέχρι στιγμής ποσού, το οποίο ζητήθηκε από τους επιτιθέμενους προκειμένου να μην προχωρήσουν με την επίθεση.

«Έχουμε μάθει ότι οι ίδιοι εγκληματίες του κυβερνοχώρου επιτέθηκαν και προσπάθησαν να εκβιάσουν και άλλους ιστότοπους μόλις την περασμένη εβδομάδα,” αναφέρει η Basecamp σε blog post. “Συγκρίνουμε τα στοιχεία με όλους τους επηρεαζόμενους που έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας. Ο εκβιασμός προήλθε από μια διεύθυνση που ταιριάζει με το ακόλουθο πρότυπο: Dari *** @ gmail.com. Εάν έχετε λάβει κάποιο mail εκβιασμού από το λογαριασμό αυτό, παρακαλούμε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε να συγκρίνουμε τις πληροφορίες και να προσπαθήσουμε να τους κυνηγήσουμε σε συνεργασία με τις αρχές».

Η επίθεση εναντίον της Basecamp φαίνεται πως αποτελεί μέρος μιας σειράς παρόμοιων επιθέσεων. Πριν από τρεις εβδομάδες, το site κοινωνικής δικτύωσης Meetup υπέστη επίσης μια επίθεση denial-of-service μετά την άρνησή του CEO Scott Heiferma να πληρώσει 300 δολάρια λύτρα στους hackers. Την περασμένη εβδομάδα, το Hootsuite χτυπήθηκε επίσης από επίθεση DoS.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS