ΑρχικήinetΤο Twitter μόλις απέκτησε tags χρηστών στις φωτογραφίες του!

Το Twitter μόλις απέκτησε tags χρηστών στις φωτογραφίες του!

Το Twitter ανακοίνωσε κάποιες βελτιώσεις για τις mobile εφαρμογές του σε Android και iOS, μετατρέποντας τις φωτογραφίες του σε πιο social, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο blog του. Έχουμε δύο ειδών βελτιώσεις: Το γνωστό από άλλα Κοινωνικά Δίκτυα photo tagging και την προσθήκη 4 φωτογραφιών μέσα σε ένα tweet!

Twitter photo tagging

twitter-photo-taggingΌπως ίσως θα γνωρίζετε και μέσω του Facebook, το photo tagging, ή αλλιώς η προσθήκη ετικέτας σε μια φωτογραφία, αφορά την αναφορά ενός χρήστη πάνω σε μια φωτογραφία. Όπως ανακοίνωσε το Twitter, μια φωτογραφία θα μπορεί από εδώ και στο εξής να δέχεται έως και 10 tags χρηστών. Θα πρέπει εδώ να επισημάνω πως είναι διαφορετικό το mention (αναφορά) ενός χρήστη μέσα σε ένα tweet και διαφορετικό το tag σε μια φωτογραφία ενός tweet. Στην πρώτη περίπτωση, το mention σπαταλά κάποιους από τους 140 χαρακτήρες του tweet, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δε σπαταλά ούτε ένα χαρακτήρα.

twitter-photo-tagging-user-settings

Κάθε χρήστης που προστίθεται με tag σε μια φωτογραφία, δέχεται ειδοποίηση γι’αυτό. Από προεπιλογή, οι ρυθμίσεις επιτρέπουν σε οποιονδήποτε χρήστη του Twitter να κάνει tag έναν άλλο χρήστη. Βέβαια, υπάρχει επιλογή για tag μονάχα από χρήστες τους οποίους ακολουθεί ένας χρήστης και φυσικά επιλογή για καθόλου tags.

Τέλος, υπάρχει επιλογή για κάθε χρήστη ώστε να μπορεί ο ίδιος να αφαιρέσει ένα tag το οποίο του έχουν προσθέσει σε φωτογραφία και για περιπτώσεις spam στα tags, το Twitter προτείνει το μπλοκάρισμα του χρήστη.

Κοινοποίηση 4 φωτογραφιών σε ένα tweet

twitter-share-four-photos-in-one-tweetΈνα tweet έως τώρα μπορούσε να περιέχει μονάχα μία εικόνα. Από εδώ και στο εξής, αρχικά για τους χρήστες με iOS συσκευή και σύντομα και για τους χρήστες με Android συσκευή, ένα tweet θα μπορεί να περιέχει έως και 4 φωτογραφίες. Τέτοιου είδους tweets θα μπορούν να προβάλλονται από όλες τις συσκευές και θα παρουσιάζουν σε μικρογραφία τις 4 φωτογραφίες, με το χρήστη να κάνει κλικ σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση και swipe αριστερά και δεξιά για να δει τις υπόλοιπες. Φυσικά, το photo tagging μπορεί να συνδυαστεί με το ανέβασμα 4 φωτογραφιών.

UntitledΑναμένουμε όλοι το update σε Android και iOS για να δοκιμάσουμε τις νέες αυτές λειτουργίες! Έως τότε, μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε την επιλογή για photo tagging, ώστε να μειώσετε ή εξαφανίσετε το προβλεπόμενο spam.

 

Πηγή: digitallife.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS