ΑρχικήinetΥποψίες κινεί η είδηση της ανακάλυψης 200.000 ξεχασμένων bitcoins από την Mt.Gox

Υποψίες κινεί η είδηση της ανακάλυψης 200.000 ξεχασμένων bitcoins από την Mt.Gox

Lawyers-Don-t-Buy-Mt-Gox-Story-About-Discovery-of-200-000-Bitcoins

To Mt.Gox, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο Bitcoins του κόσμου, κήρυξε πρόσφατα πτώχευση αναφέροντας ότι δέχτηκε επίθεση hacking με αποτέλεσμα την υποκλοπή 850.000 bitcoins, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Tα 750.000 από τα ψηφιακά νομίσματα, άνηκαν σε χρήστες της πλατφόρμας.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω εγγράφου που δημοσίευσε στη σελίδα της, ότι κατάφερε να εντοπίσει 200.000 Bitcoins μέσα σε ένα ξεχασμένο wallet, το οποίο ελέγχθηκε μετά τη χρεοκοπία – μια είδηση που κίνησε φυσικά υποψίες.

Ο δικηγόρος Chris Dore, που εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δίκη εναντίον της Mt.Gox αμφισβητεί την ιστορία που παρουσίασε η χρεωκοπημένη εταιρεία.

“Η δήλωσή τους ότι βρήκαν τα bitcoins σε ένα τυχαίο πορτοφόλι και το απέκρυψαν από όλους για δύο εβδομάδες είναι εξαιρετικά ύποπτη” δήλωσε ο δικηγόρος στο CoinDesk.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Mt.Gox, τα νομίσματα ανακαλύφθηκαν στις 7 Μαρτίου, το γεγονός αναφέρθηκε στους δικηγόρους της εταιρείας στις 8 Μαρτίου, ενώ οι αρχές ενημερώθηκαν στις 10 Μαρτίου. Η δημόσια ανακοίνωση ωστόσο έγινε στις 21 Μαρτίου, και το κενό διάστημα που μεσολάβησε θεωρήθηκε ύποπτο από πολλούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS