ΑρχικήinetΦορολογείται ως περιουσία το Bitcoin

Φορολογείται ως περιουσία το Bitcoin

E7FF26118B8D38E925A92F44ED766ED5

Η αμερικανική εφορία ξεκαθαρίζει το τοπίο

Δεν αναγνωρίζεται στις ΗΠΑ ως νόμισμα το Bitcoin, αλλά πλέον θα φορολογείται και ως περιουσία, σύμφωνα με εγκύκλιο της αμερικανικής Εφορίας (IRS), η οποία επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το τι ισχύει για το «ψηφιακό νόμισμα» στις ΗΠΑ.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα αντιμετωπίζονται ως περιουσία, και όχι ως νόμισμα. Πρακτικά, το Bitcoin θα αντιμετωπίζεται στις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετοχές.

Έτσι, όπως αναφέρει σε παράδειγμά της η Wall Street Journal, αν κάποιος αγοράσει bitcoins αξίας 5.000 δολαρίων, κατόπιν η αξία τους διπλασιαστεί, και ο ίδιος χρησιμοποιήσει τα bitcoins αξίας 10.000 δολαρίων για κάποια συναλλαγή, τότε τα 5.000 επιπλέον δολάρια είναι φορολογήσιμα κέρδη επί του κεφαλαίου.

Και βέβαια, πλέον όλοι όσοι προχωρούν σε συναλλαγές με bitcoins θα πρέπει να τις δηλώνουν στην Εφορία, ακόμα και αν πρόκειται για μικρά ποσά.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι διατάξεις αυτές ισχύουν αναδρομικά, και άρα καλύπτουν και συναλλαγές που έγιναν κατά το παρελθόν, ενώ προβλέπονται ποινές για όσους δε δηλώσουν τις συναλλαγές τους με bitcoins, αν και θα υπάρξει κάποια επιείκεια.

Πηγή: newsbeast.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS