ΑρχικήinetΠροειδοποίηση του ΟΗΕ στην Τουρκία: Ανοίξτε το twitter!

Προειδοποίηση του ΟΗΕ στην Τουρκία: Ανοίξτε το twitter!

11Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε σήμερα την Άγκυρα να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του Twitter προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία ενδέχεται να παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της.

“Ανησυχούμε από το γεγονός ότι το μπλοκάρισμα της πρόσβασης στο Twitter από τις 20 Μαρτίου από την υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ενδέχεται να είναι ασύμβατο με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα”, είπε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας Ρούπερτ Κόλβιλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

“Τα δικαιώματα των ανθρώπων θα πρέπει να προστατεύονται τόσο όταν συνδέονται στο διαδίκτυο όσο και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Καλούμε τις αρχές να άρουν τον αποκλεισμό”, πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα η αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας απαγόρευσε την πρόσβαση στον αμερικανικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στον οποίο είχαν αναρτηθεί υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που τον ενέπλεκαν σε σκάνδαλο διαφθοράς. Το μέτρο αυτό προκάλεσε την οργή μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας και η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε “παρεμπόδιση στην ελευθερία της έκφρασης”.

 

Πηγή: press-gr.blogspot.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS