ΑρχικήinetΤο Facebook χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες εφήβων χρηστών σε διαφημίσεις

Το Facebook χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες εφήβων χρηστών σε διαφημίσεις

Facebook-s-Argument-on-Online-Teen-Privacy-Was-Challenged-by-Califonia

Το Facebook βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση στην Καλιφόρνια μετά τη χρήση εικόνων από εφήβους, χωρίς την συγκατάθεσή τους, σε διαφημίσεις για την υπηρεσία.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει τέτοια προβλήματα. Πρόσφατα, χρήστες μήνυσαν την εταιρεία για το ίδιο θέμα, μια υπόθεση που διευθετήθηκε αργότερα.

Τώρα, οι συνήγοροι των παιδιών αμφισβητούν τον διακανονισμό και προσπαθούν να πείσουν το Facebook προκειμένου να λαμβάνει ρητή άδεια από τους γονείς πριν από τη χρήση προσωπικών πληροφοριών των εφήβων.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Kamala Harris, αναφέρουν ότι είναι ένα θέμα το πώς το Facebook παρερμηνεύει τους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους.

Το επιχείρημα του Facebook είναι ότι το Ηλεκτρονικό Απόρρητο και η Προάσπιση Act (COPPA) των παιδιών, προστατεύει τα παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν αναφέρεται στους εφήβους. Ήδη τον Ιούνιο, το Facebook κατέθεσε τη θέση του επί του θέματος, αλλά οι εισαγγελείς αμφισβητούν την ερμηνεία που δίνει το κοινωνικό δίκτυο στη νομοθεσία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS