ΑρχικήinetΕνοχοποιητική φωτογραφία στο facebook οδηγεί σε σύλληψη εγκληματία

Ενοχοποιητική φωτογραφία στο facebook οδηγεί σε σύλληψη εγκληματία

Facebook-Selfie-Leads-to-Bank-Robbery-Suspect-s-Arrest

Ένας ύποπτος για ληστεία σε τράπεζα του Μίσιγκαν συνελήφθη από το FBI, μετά τη δημοσίευση ενοχοποιητικής φωτογραφίας του στο facebook, στην οποία εμφανίζεται να κρατάει ένα υποπολυβόλο όπλο. Σύμφωνα με τις αρχές, το ίδιο όπλο φέρεται πως χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε υποκατάστημα  τράπεζας στο Bay City.

Ο 21χρονος Jules Bahler, ή αλλιώς “King Romeo”, έκανε το λάθος να δημοσιεύσει την φωτογραφία του με το όπλο στο κοινωνικό δίκτυο την ίδια ημέρα που πραγματοποίησε τη ληστεία, υπερηφανευόμενος μάλιστα ότι «μόλις αγόρασε το πρώτο του σπίτι και ένα chopper».

Όμως ο νεαρός δεν μπορούσε να φανταστεί τι έμελλε να ακολουθήσει. Έπειτα από εντοπισμό και ανάλυση των φωτογραφιών του στο facebook, οι αρχές διαπίστωσαν ότι η όψη του Bahler ταίριαζε με τις εικόνες του ληστή, που τραβήχτηκαν από τις κάμερες ασφάλειας της τράπεζας.

Έτσι οι αρχές ξεκίνησαν να παρακολουθούν το σπίτι του νεαρού, το οποίο εμφανιζόταν επίσης σε φωτογραφία στο facebook.  Την περασμένη εβδομάδα, οι πράκτορες σταμάτησαν τον ύποπτο για έλεγχο καθώς έφευγε από το σπίτι του, και τον συνέλαβαν για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Bahler, οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου και ομολόγησε τελικά τη διάπραξη συνολικά τριών ληστειών σε τράπεζες του Μίσιγκαν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS