ΑρχικήsecurityΠρόστιμο στην Τelstra για διαρροή προσωπικών στοιχείων 15,775 πελατών

Πρόστιμο στην Τelstra για διαρροή προσωπικών στοιχείων 15,775 πελατών

Telstra-Fined-for-Exposing-Information-of-15-775-Customers

Πρόστιμο ύψους 9,200 δολαρίων επιβλήθηκε στην μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, Telstra, για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων 15,775 πελατών στο διαδίκτυο, το περασμένο έτος.

Η Αυστραλιανή Αρχή Επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης (ACMA) και το Γραφείο του Αυστραλιανού Επιτρόπου Πληροφοριών (OAIC) διεξήγαγαν μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό, διαπιστώνοντας ότι η εταιρεία καταπάτησε το νόμο περί ιδιωτικής ζωής, αποτυγχάνοντας να προστατεύσει επιτυχώς τα δεδομένα των πελατών της.

Η παραβίαση ανακαλύφθηκε το Μάιο του 2013. Όπως αποδείχθηκε η Telstra εξέθετε για περισσότερο από ένα χρόνο τα ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις χιλιάδων πελατών στο διαδίκτυο. Έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εγγραφές των επηρεαζόμενων πελατών είχαν γίνει download τουλάχιστον 166 φορές.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών κρίθηκε επίσης ένοχη για παραβίαση της Εθνικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών στοιχείων των πελατών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS