ΑρχικήsecurityΙαπωνία: Άσκηση αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2020

Ιαπωνία: Άσκηση αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2020

mfm999-tokyo-olympics-2020-poster

Η Ιαπωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, διεξήγαγε εχθές μια άσκηση αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων, με στόχο την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκυο το 2020. Η Βρετανία είχε πραγματοποιήσει μια παρόμοια άσκηση στα πλαίσια της Ολυμπιάδας του 2012.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικοί φορείς και επιχειρήσεις της Ιαπωνίας κλήθηκαν να συνεργαστούν, για την αντιμετώπιση των κρίσεων στον κυβερνοχώρο.

Συνολικά 200 ερευνητές ασφάλειας που ειδικεύονται στην άμυνα του κυβερνοχώρου, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μια προσομοίωση μαζικών επιθέσεων σε υπουργεία, οργανισμούς και επιχειρήσεις της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου κυβερνητικού οργανισμού για την εθνική ασφάλεια (Government Security Operation Coordination team), το 2012 σημειώθηκαν 1,08 εκατομμύρια προσπάθειες παραβίασης των κυβερνητικών συστημάτων, που αντιστοιχούν στην πραγματοποίηση μιας επίθεσης κάθε τριάντα δευτερόλεπτα.

Το ποσοστό των επθέσεων έχει αυξηθεί σημαντικά σε  σχέση με τα προηγούμενα έτη, έτσι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσπαθεί να διασφαλίσει τα υπολογιστικά της συστήματα, λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της διαδιακτυακής της άμυνας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS