ΑρχικήinetWSJ: Google και Microsoft ματαιώνουν την κυκλοφορία υπολογιστών με δύο λειτουργικά

WSJ: Google και Microsoft ματαιώνουν την κυκλοφορία υπολογιστών με δύο λειτουργικά

asus-transformer-book-duet-td300-thumb-large

Η Google και η Microsoft βάζουν «φρένο» στην ιδέα των μηχανήματων που θα «τρέχουν» τόσο τα Windows 8.1 όσο και το Android, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Έτσι, η εφημερίδα υποστηρίζει πως η Asus αναβάλλει επ’ αόριστον τη διάθεση στο εμπόριο του Transformer Book Duet TD300, ενός μηχανήματος που θα κυκλοφορούσε με προεγκατεστημένα και τα δύο λειτουργικά συστήματα.

Η Asus είχε παρουσιάσει το εν λόγω μοντέλο τον Ιανουάριο στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας, δηλώνοντας πως θα λανσαριζόταν στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Μάλιστα, αναλυτές προέβλεπαν τότε πως αρκετοί ακόμη κατασκευαστές θα ακολουθούσαν το παράδειγμα της Asus, ανακοινώνοντας ανάλογα μηχανήματα.

Ωστόσο, η Wall Street Journal αναφέρει πως η Asus δέχθηκε πιέσεις να ματαιώσει την κυκλοφορία του προϊόντος τόσο από τη Microsoft όσο και από την Google. Οι δύο εταιρείες θεωρούν πως ένα τέτοιο μηχάνημα υπονομεύει τη στρατηγική τους για την προώθηση ενός ολόκληρου «οικοσυστήματος» μαζί με το λειτουργικό τους, πείθοντας η καθεμία από τη μεριά της την Asus τελικά να ακυρώσει την κυκλοφορία του Transformer Book Duet TD300.

Η εξέλιξη αυτή προοιωνίζεται πως, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πρόκειται να εμφανισθεί στα ράφια των καταστημάτων ένα μηχάνημα με δύο λειτουργικά συστήματα. Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες της εφημερίδας, με βάση τις οποίες η Asus πιθανότατα θα αποσύρει και τα Transformer AiO P1801 και P1802, τα δύο πρώτα μοντέλα της με Windows 8.1 και Android.

Η «συγκατοίκηση» των δύο λειτουργικών στο ίδιο μηχάνημα θα προσέφερε στους κατασκευαστές δύο σημαντικά πλεονεκτήματα, συγκριτικά με τους συμβατικούς υπολογιστές και τα tablet που βασίζονται αποκλειστικά στα Windows. Κατ’ αρχάς, θα έδιναν τη δυνατότητα στους κατόχους smartphone με Android να χρησιμοποιούν στον υπολογιστή τους τα ίδια προγράμματα που έχουν εγκατεστημένα και στο κινητό τους.

Επιπλέον, θα έδιναν λύση στο σοβαρότερο ίσως ελάττωμα που παρουσιάζουν έως σήμερα τα Windows, το οποίο είναι ο περιορισμένος προς το παρόν αριθμός εφαρμογών που υποστηρίζουν οθόνες αφής. Επομένως, χάρις στο Android, θα αυξανόταν κατακόρυφα το διαθέσιμο λογισμικό.

 

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS