ΑρχικήinetΣνόουντεν: Έρχονται μεγαλύτερες αποκαλύψεις

Σνόουντεν: Έρχονται μεγαλύτερες αποκαλύψεις

snoounten-ted-vancouver
Ο Σνόουντεν μίλησε μέσω δορυφόρου και ρομπότ τηλεπαρουσίας στη συνδιάσκεψη TED 2014 στο Βανκούβερ.

Οι Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε ότι έρχονται ακόμα μεγαλύτερες αποκαλύψεις από τα έγγραφα της NSA τα οποία διέρρευσε στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, σε μια εμφάνιση – έκπληξη μέσω δορυφόρου και ρομπότ τηλεπαρουσίας στη συνδιάσκεψη TED 2014 στο Βανκούβερ.

Όπως σημείωσε, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να διερευνηθούν, περιλαμβανομένων των ισχυρισμών περί παραπλάνησης εταιρειών τεχνολογίας από την NSA με σκοπό την δημιουργία «backdoors» στα συστήματά τους, κάτι που καθιστά τα δεδομένα τους ευάλωτα σε χάκερ από όλο τον κόσμο.

«Σταματάμε στα αλήθεια την τρομοκρατία; Θεωρώ πως όχι» δήλωσε. «Η κατακλείδα είναι ότι η τρομοκρατία […] αποτέλεσε πάντα κάλυψη για δράσεις. Η τρομοκρατία προκαλεί συναισθηματικές αντιδράσεις».

Ο Σνόουντεν, ο οποίος βρίσκεται «κάπου στη Ρωσία», επέμεινε ότι οι πράξεις του δεν ήταν «ριψοκίνδυνες» και ότι έκανε ό,τι έκανε για τον αμερικανικό λαό. Επίσης, υποστήριξε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στις ΗΠΑ, αν του δινόταν ασυλία.

«Δεν θέλω να βλάψω την κυβέρνησή μου…το ότι είναι πρόθυμη να αγνοήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να κηρύξει ενοχή χωρίς δίκη…είναι μεταξύ των πραγμάτων εναντίον των οποίων πρέπει να αγωνιστούμε ως κοινωνία».

«Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι ένα άτομο μπορεί να τα βάλει με τις ισχυρότερες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο και να νικήσει» τόνισε ο πρώην εργαζόμενος της NSA.

Aπαντώντας σε όσους ρωτούν για το αν θα έπρεπε να αδιαφορούν για το ζήτημα οι χρήστες του Ίντερνετ οι οποίοι δεν κάνουν κάτι αξιόμεμπτο, δήλωσε ότι «εγκαταλείπετε τα δικαιώματά σας. Τα δικαιώματά σας έχουν σημασία, γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τα χρειαστείτε. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να καλέσουν τις οικογένειές τους, να στείλουν ένα μήνυμα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, να αγοράσουν ένα βιβλίο online, χωρίς να ανησυχούν τι μπορεί να σκεφτεί για αυτό η κυβέρνηση στο μέλλον. Έχουμε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα».

Όπως σημείωσε, οι πράξεις του εξέθεσαν μία από τις «πιο επικίνδυνες κληρονομιές της μετά 9/11 εποχής».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS