ΑρχικήinetH NSA δεν μπορεί να διαγράψει, ούτε να τα διατηρήσει τα δεδομένα...

H NSA δεν μπορεί να διαγράψει, ούτε να τα διατηρήσει τα δεδομένα που έχει συλλέξει για περισσότερο από πέντε χρόνια

nsa-main-pic-270x167

Σύμφωνα με απόφαση Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (ΝSA) δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφή των δεδομένων που έχουν συλλεγεί μέσω των προγραμμάτων επιτήρησης, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε δίκες.

Το δικαστήριο έχει ήδη αποφανθεί ότι η υπηρεσία ασφάλειας απαγορεύεται να διαγράψει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία στο εγγύς μέλλον, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο σε νομικές υποθέσεις. Ωστόσο, τώρα εξέδωσε μια περιοριστική εντολή, υπογραμμίζοντας την απόφαση αυτή.

“Η έκδοση προσωρινής περιοριστικής εντολής είναι αναγκαία, ώστε να επιτρέπεται στο δικαστήριο να αποφασίσει εάν θα πρέπει να διατηρηθούν τα δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση”, ανέφερε το δικαστήριο.

“Οι εναγόμενοι, οι αξιωματούχοι, οι πράκτορες και οι δικηγόροι τους, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος σχετίζεται με την υπόθεση απαγορεύεται να καταστρέψει οποιοδήποτε σχετικό αποδεικτικό στοιχείο, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών μεταδεδομένων ή των εγγραφών που περιέχουν λεπτομέρειες τηλεφωνικών κλήσεων, μέχρι νεότερας απόφασης”.

Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή ένα δικαστήριο αποφάνθη στα πλαίσια του νόμου FISA, ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να κρατήσει τα δεδομένα επ’ αόριστον.

Σύμφωνα με το Τhe Verge, o δικαστής Reggie Walton επισήμανε ότι η διατήρηση των δεδομένων για περισσότερα από πέντε έτη θα παραβίαζε περαιτέρω την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, των οποίων οι  τηλεφωνικές συνδιαλέξεις διατηρούνται από την αμερικανική υπηρεσία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS