ΑρχικήsecurityΛογισμικό εντοπίζει Root Exploits ενσωματωμένα σε γνήσιες εφαρμογές Android

Λογισμικό εντοπίζει Root Exploits ενσωματωμένα σε γνήσιες εφαρμογές Android

android-hacking-tool-download

Ο αριθμός των malware που στοχεύουν συσκευές κινητών τηλεφώνων αυξάνεται μέρα με την μέρα, και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς. Την λύση για την επιτυχή αντιμετώπιση των απειλών που στοχεύουν την πλατφόρμα του Android έρχονται να δώσουν ερευνητές ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, με τη βοήθεια του λογισμικού  Practical Root Exploit Containment ή αλλιώς PREC.

Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί ώστε να μπορεί να εντοπίζει mobile malware τα οποία επιχειρούν να τρέξουν Root Exploits σε συσκευές Android.

Tα Root Exploits χρησιμοποιούνται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου ώστε να λαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο των smartphones και να υποκλέπτουν δεδομένα από τις συσκευές.

Το Prec χρησιμοποιεί την τεχνική ανίχνευσης “Anomaly Detection” που συγκρίνει τη συμπεριφορά μιας γνήσιας εφαρμογής, όπως το Google Chrome, με μια βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες σχετικά με το αναμένεται η εφαρμογή να συμπεριφέρεται υπό κανονικές συνθήκες.

“Όταν διαπιστώνονται αποκλίσεις από την κανονική συμπεριφορά, το PREC αναλύει τις αποκλίσεις αυτές για να καθορίσει εάν πρόκειται για malware ή αβλαβή ‘false positives'”.

Το PREC στοχεύει κώδικα γραμμένο σε γλώσσα C, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως από τους χάκερ για τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού και μπορεί να εντοπίσει τις κλήσεις που γίνονται σε κώδικα C από ένα πρόγραμμα Java.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS