ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκαν τα συστήματα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα - Σε κίνδυνο τα...

Παραβιάστηκαν τα συστήματα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα – Σε κίνδυνο τα προσωπικά στοιχεία 290.000 φοιτητών

North-Dakota-University-System-Hacked-Details-of-290-000-People-Possibly-Stolen

Επίθεση hacking δέχτηκε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία γνωστοποιήθηκε ωστόσο πρίν από μερικές ημέρες.  Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση ενός server του πανεπιστημίου, ο οποίος περιείχε προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 290.000 φοιτητών.

Το πανεπιστήμιο εκτιμά ότι οι hackers είχαν αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον server από τον Οκτώβριο του 2013. Ο Server περιείχε πληροφορίες σχετικά με 291.465 φοιτητές, καθώς και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και άλλα προσωπικά στοιχεία καθηγητών και μελών του προσωπικού.

Έπειτα από διεξαγωγή εγκληματολογικής ανάλυσης, οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο που να υποδεικνύει ότι οι επιτιθέμενοι υπέκλεψαν τις ευαίσθητες πληροφορίες. Η επίθεση εξυπηρετούσε ενδεχομένως άλλους σκοπούς, και οι hackers στόχευαν πιθανότατα στην εκμετάλλευση της επεξεργαστικής ισχύς του διακομιστή για την πραγματοποίηση επιθέσεων σε άλλους υπολογιστές και συστήματα.

Το πανεπιστήμιο έχει ενημερώσει τους φοιτητές για την παραβίαση και παρέχει προληπτικά δωρεάν υπηρεσίες προστασίας από κλοπή ταυτότητας στους επηρεαζόμενους χρήστες για ένα χρόνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS