ΑρχικήsecurityHacker παραβιάζει την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

Hacker παραβιάζει την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

john-hopkins-university-hacked

Ένας hacker που ισχυρίζεται ότι είναι μέρος της ομάδας hackers, Anonymous, παραβίασε την ιστοσελίδα  του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, από όπου διέρρευσαν πληροφορίες της βάσης δεδομένων.

Ο server της βάσης δεδομένων περιείχε πληροφορίες από νυν και πρώην φοιτητές της βιοϊατρικής μηχανολογίας. Οι κλεμμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μαθητών.

Το Πανεπιστήμιο αναφέρει ότι από την επίθεση δεν έχουν επηρεαστεί πληροφορίες, όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης ή πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με την Baltimore Sun, η γνωστή ομάδα hacker Anonymous, προσπάθησε να αποσπάσει περαιτέρω πληροφορίες της βάσης δεδομένων, με την απειλή της διαρροής των κλεμμένων στοιχείων,  αν το πανεπιστήμιο δεν παρέδινε τον κωδικό πρόσβασης του διακομιστή.

Η παραβίαση φέρεται να συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο, η ευπάθεια που εκμεταλλεύθηκαν οι hackers έχει επιδιορθωθεί. Το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με το FBI σε μια προσπάθεια αφαίρεσης των στοιχείων από το διαδίκτυο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS