ΑρχικήinetΗ ΕΕ καταδικάζει τις παρακολουθήσεις εκ μέρους των ΗΠΑ και απειλεί με...

Η ΕΕ καταδικάζει τις παρακολουθήσεις εκ μέρους των ΗΠΑ και απειλεί με συνέπειες

EUΜε σχετικό ψήφισμα που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές, τονίζουν ότι το μέλλον της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ θα είναι αβέβαιο, εάν συνεχιστούν οι δραστη­ριότητες μαζικής παρακολούθησης των ΗΠΑ.

Καλούν, επίσης, την ΕΕ να αναστείλει τη συμφωνία για τα τραπεζικά δεδομένα με τις ΗΠΑ και τη συμφωνία για τον ασφαλή λιμένα που αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν δικαιολογεί προγράμματα μυστικής ή ακόμη και παράνομης μαζικής παρακολούθησης, σημειώνουν.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε με 544 ψήφους υπέρ, 78 κατά και 60 αποχές, οι ευρωβουλευτές παρουσιάζουν τα πορίσματα και τις συστάσεις τους για την ενίσχυση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των πολιτών της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποσύρουν τη συγκατάθεσή τους στην τελική συμφωνία διατλαντικής εμπορικής και επενδυτικής εταιρικής σχέσης, εάν οι ΗΠΑ δεν σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα της ΕΕ, προσθέτοντας ότι η προστασία των δεδομένων θα πρέπει να αποκλειστεί από τις εμπορικές συνομιλίες.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συναινέσει στη συμφωνία μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα διακοπούν πλήρως οι δραστηριότητες μαζικής παρακολούθησης και η μαζική επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, και θα εγκαταλειφθεί πλήρως η παρακολούθηση συνδιαλέξεων θεσμικών οργάνων και διπλωματικών αντιπροσωπειών της ΕΕ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS