ΑρχικήinetFacebook: Νέα απάτη «Παρακολουθήστε γυμνό βίντεο των φίλων σας» μολύνει 2 εκατομμύρια...

Facebook: Νέα απάτη «Παρακολουθήστε γυμνό βίντεο των φίλων σας» μολύνει 2 εκατομμύρια άτομα

Facebook-Watch-naked-video-of-friends

Έχουμε δει πολλά Facebook malware και να εξαπλώνονται μέσω της λίστας των φίλων, και αυτή τη φορά μια νέα καμπάνια Clickjacking έχει εξαπλωθεί στο Facebook.

Οι hackers στέλνουν μηνύματα spam στο Facebook timeline με την εικόνα ενός φίλου και γράφουν:  “Δείτε το γυμνό βίντεο του (όνομα φίλου)”  ή  “Ιδιωτικό Βίντεο (Όνομα φίλου του)”.

Η εικόνα φαίνεται να έχει αναρτηθεί από έναν φίλο και σίγουρα, ίσως να θέλετε να δείτε μερικά από τους φίλους σας στο Facebook γυμνούς, αλλά προσέξτε! Αν έχετε περιέργεια και κάντε κλικ στο κουμπί, θα μεταφερθείτε σε μια κακόβουλη ιστοσελίδα, που αναφέρει ότι το Flash Player σας δεν λειτουργεί σωστά και πρέπει να επανεγκατασταθεί.

Αλλά στην πραγματικότητα θα εγκαταστήσει ένα κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας, και όταν εγκριθεί, μπορούν να εγκατασταθούν αρκετά κακόβουλα λογισμικά, τα οποία δεν είναι εμφανή. Η απάτη αυτή εγκαθιστά επίσης μια κακόβουλη επέκταση του προγράμματος περιήγησης για να εξαπλωθεί η απάτη και να κλέψει φωτογραφίες χρηστών.

Facebook 'Watch naked video of friends' malware scam infects 2 million people

«Όταν ο χρήστης κάνει κλίκ στον σύνδεσμο, αποστέλλεται σε ένα πολύ ρεαλιστικό mockup μιας σελίδας του YouTube, όπου οι hackers θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν αμέσως το Trojan.», αναφέρει η WLTX.

Έτσι, μην κάνετε κλικ! Σύμφωνα με την αναφορά, 2 εκατομμύρια χρήστες του Facebook έχουν ήδη μολυνθεί με το ίδιο κακόβουλο λογισμικό, εν αγνοία τους από τα timeline των φίλων τους, μέσω της ίδιας κακόβουλης καμπάνιας. Κάνοντας κλικ στο μήνυμα, θα δημοσιεύσει αυτόματα την ίδια ανάρτηση σε μελλοντικά θύματα του Facebook, δίνοντας τη δυνατότητα στους φίλους σας να κάνουν κλικ σε αυτό.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS