ΑρχικήinetΜαύρη αγορά οργάνων και στο Facebook

Μαύρη αγορά οργάνων και στο Facebook

Απελπισμένοι για χρήματα, αρκετοί άνθρωποι έχουν προφανώς στραφεί στο Facebook, σε μια προσπάθεια να πουλήσουν τα όργανά τους, όπως αποκαλύπτει μια έρευνα εφημερίδας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Black Market For Organs

Φωτογραφία Sunday Post

Ένας δημοσιογράφος από την εφημερίδα Sunday Post ανέφερε πρόσφατα πως ο αδελφός μιας γυναίκας που είχε ανάγκη από μεταμόσχευση νεφρού, έδωσε μια διαφήμιση στο Facebook σε αναζήτηση ενός δότη. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έλαβε 11 απαντήσεις. Σε μία από τις απαντήσεις ένας άνδρας πρόσφερε το νεφρό του για 30.000 λίρες Αγγλίας. Αυτοί που απάντησαν ήταν βέβαια από αρκετά μακρινές χώρες, όπως από Ινδία και Μεξικό.

Ένας 22-χρονών μπαμπάς ήταν πρόθυμος να δώσει το νεφρό του για χρήματα, που τα χρειαζόταν για να επιστρέψει ο ίδιος και η έγκυος αρραβωνιαστικιά του στην πατρίδα τους την Ουγγαρία.

Οι εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου δεν θέλησαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Σύμφωνα με το Human Tissue Act του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι παράνομο να αγοράσει κανείς ή να διαφημίσει ότι πουλάει όργανα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ο Alan Clamp, διευθύνων σύμβουλος της Human Tissue Act, η οποία εποπτεύει τη ρύθμιση των δωρεών οργάνων, σύμφωνα με την Sunday Post. Παρόμοιοι νόμοι υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο οι μεγάλες λίστες αναμονής των νοσοκομείων που φτάνουν και μέχρι τα 7 έτη και η η κρισιμότητα των καταστάσεων αναγκάζει τους περισσότερους ασθενείς να στραφούν στη μαύρη αγορά.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS