Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Νέο σκάνδαλο «α λα ΜΚΟ»- Εταιρείες «βιτρίνες» θησαύριζαν με δεκάδες εκατ. ευρώ από προγράμματα πληροφορικής

apati2-660

Νέο σκάνδαλο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ «α λα ΜΚΟ» με διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Οικονομική Αστυνομία. Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει περισσότερες από 50 καταθέσεις και έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες έγγραφα από ευρωπαϊκές υπηρεσίες για παράνομες ενέργειες κρατικών υπαλλήλων και ιδιωτών, οι οποίοι σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα-κυρίως στον τομέα της πληροφορικής- που εμφανίζεται να εκτελούνταν σε συνεργασία πανεπιστημιακών φορέων και ιδιωτών. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει ήδη την εμπλοκή στελεχών από δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, το ένα εντός και το άλλος εκτός Αθηνών, αλλά και πολλών εταιρειών «βιτρίνα», οι οποίες, όπως οι ΜΚΟ, έπαιρναν τεράστια ποσά για προγράμματα πληροφορικής και άλλα ερευνητικά προγράμματα που ήταν άνευ περιεχομένου και προοπτικής εκτέλεσης.

Είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στο εξωτερικό

Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», οι ελληνικές εταιρείες μάλιστα με την αμφιλεγόμενη δράση εμφανίζεται να έχουν «διασυνδέσεις» με άλλες εταιρείες στο εξωτερικό, στη Βρετανία, στην Κύπρο και αλλού, οι οποίες επίσης συμμετέχουν στο ίδιο δίκτυο απάτης.

[wdca_ad id=»73652″ ]

Υπολογίζεται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ασκηθούν διώξεις κατά σειράς εμπλεκομένων από το υπουργείο Παιδείας και με τους ιδιώτες συνεργάτες τους.

Η κομπίνα από την Ιταλία

Οπως ανέφερε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς το «Βήμα», «στο πλαίσιο του 7ου Προγράμματος Πλαισίου είχαν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση περίπου 7 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη πολλών ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούσαν τις online επαφές για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ γιατρών που προχωρούν σε επεμβάσεις, τα κλειστά συστήματα ανταλλαγής πληροφοριών, τα προγράμματα virtual reality κ.ά. Στην Ιταλία ανακαλύψαμε ωστόσο την πρώτη σχετική απάτη με τουλάχιστον 20 τέτοιου είδους προγράμματα στα οποία καταβλήθηκαν το λιγότερο 60 εκατ. ευρώ. Αυτά, όπως διαπιστώσαμε, ήταν εικονικά από εταιρείες-σφραγίδες που έλαβαν χρήματα χωρίς να κάνουν τίποτα. Από τα ευρήματα της Ιταλίας αναπτύξαμε την έρευνα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου βρήκαμε νέα πρόσωπα και διασυνδέσεις. Αμέσως, η OLAF έστειλε σχετική αναφορά και στις ελληνικές διωκτικές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση».

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», από την άλλη πλευρά, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. μιλάει για «εξαιρετικά σημαντική υπόθεση, αφού και σε αυτή την περίπτωση παρουσιάζονται ύποπτοι δεσμοί ιδιωτών με κρατικούς παράγοντες -κυρίως από το υπουργείο Παιδείας- οι οποίοι εγκρίνουν τη ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων πληρώνοντας ανύπαρκτο ή θολό έργο. Και ασφαλώς αυτό δεν είναι θέμα αμέλειας αλλά σκοπιμότητας, όπως ακριβώς αναδείχθηκε και με τη δίωξη των υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών που ενέκριναν την εκροή χρημάτων για τις οργανώσεις με ανύπαρκτο έργο.».

Πηγή: iefimerida.gr
Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *