ΑρχικήinetΤο Twitter επαναφέρει κωδικούς πρόσβασης χρηστών, πιθανότητα παραβίασης λογαριασμών

Το Twitter επαναφέρει κωδικούς πρόσβασης χρηστών, πιθανότητα παραβίασης λογαριασμών

Twitter-Resets-User-Passwords-Tells-Them-Their-Accounts-May-Have-Been-Hacked

Πριν από λίγες ώρες, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του Twitter άρχισε να λαμβάνει ειδοποιήσεις σχετικά με την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης. Όπως όλα δείχνουν, όμως, τα μηνύματα έχουν σταλεί κατά λάθος, όχι λόγω κάποιας επίθεσης hacking.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των απεσταλμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλοί πίστεψαν ότι η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή κάποια υπηρεσία τρίτου, έχει παραβιαστεί.

Το email αναφέρει: «Το Twitter πιστεύει ότι ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί από μια ιστοσελίδα ή υπηρεσία που δεν σχετίζεται με το Twitter. Έχουμε επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.»

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το Twitter είχε επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης 250.000 χρηστών έπειτα από μια παραβίαση δεδομένων που υπέστει. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η εταιρεία social media λέει ότι δεν υπάρχει κάποια επίθεση hacking. Αντ’ αυτού, οι κωδικοί πρόσβασης έχουν επανέλθει ακούσια.

[wdca_ad id=”73652″ ]

Οι εκπρόσωποι Twitter είπαν The Next Web: «Άθελά μας στείλαμε μερικές ειδοποιήσεις επαναφοράς κωδικού πρόσβασης λόγω σφάλματος του συστήματος. Ζητούμε συγγνώμη από τους χρήστες για την αναστάτωση.»

Ενώ οι περισσότεροι από τους χρήστες που έχουν λάβει τις κοινοποιήσεις επαναφοράς κωδικού πρόσβασης δεν είχαν εκτεθεί, το περιστατικό έχει προκαλέσει άσκοπα πανικό.

Από την άλλη πλευρά, οι λογαριασμοί ορισμένων χρηστών θα μπορούσαν να έχουν πραγματικά στοχοποιηθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου ακριβώς όπως τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν. Τώρα, επειδή το Twitter αποκάλυψε ότι η επαναφορά ήταν ακούσια, πολλοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν το λάθος και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.

Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει επανέλθει, αλλάξτε τον. Ακόμα κι αν δεν έχει παραβιαστεί, σας συνιστούμε να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε τακτά χρονικά διαστήματα για την διασφάλιση του λογαριασμού σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS