ΑρχικήinetUltimEyes: Η εφαρμογή που βελτιώνει την όρασή σας

UltimEyes: Η εφαρμογή που βελτιώνει την όρασή σας

UltimEyes–-the-Eyesight-Improving-App

Ο νευροεπιστήμονας και επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Aaron Seitz, έχει δημιουργήσει μια διαδραστική εφαρμογή, η οποία μπορεί να βελτιώσει την όραση των χρηστών και να ενισχύσει την ικανότητά τους να δουν σε αμυδρό φως.

To UltimEyes έχει σχεδιαστεί ώστε να συμβάλλει στην μεταβολή της λειτουργιάς του εγκεφάλου που σχετίζεται με την επεξεργασία των πληροφοριών που λαμβάνει από τα μάτια, με σκοπό τη βελτίωση της όρασης.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε απο την Carrot Neurotechnology, και πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι το οποίο ζητά από τους χρήστες να εκπληρώσουν διάφορες αποστολές, κάνοντας κλικ σε δυσδιάκριτους στόχους.

H αποτελεσματικότητα της εφαρμογής δοκιμάστηκε σε 19 παίκτες του μπέιζμπολ. Κάθε αθλητής χρησιμοποίησε το UltimEyes για 30 συνεδρίες διάρκειας 25 λεπτών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Current Biology, η όραση των συμμετεχόντων βελτιώθηκε σε ποσοστό 31 τοις εκατό.

Επιπλέον η χρήση της εφαρμογής είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της περιφερειακής όρασης των αθλητών.  Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ήταν σε θέση να δούν καλύτερα την μπάλα, και ότι τα μάτια τους δεν κουράζονταν τόσο εύκολα.

Η εφαρμογή UltimEyes είναι συμβατή με iOS και διατίθεται μέσω του App Store, έναντι  5.99 δολαρίων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS