ΑρχικήsecurityΕκβίαζε 11χρονη μέσω facebook

Εκβίαζε 11χρονη μέσω facebook

XEIROPEDES_641_355

Συνελήφθη, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Υποδυόμενος ανήλικες στο «facebook», εκβίαζε 11χρονη να του στείλει φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο για να μην αναρτήσει σε προφίλ άλλες φωτογραφίες της που είχε ήδη στη κατοχή του

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη χθες (06.03.2014), σε περιοχή της Αττικής, 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, ο πατέρας 11χρονης ημεδαπής κατήγγειλε ότι, άγνωστο άτομο υποδυόμενο ανήλικα κορίτσια, σε δύο προφίλ στο «Facebook», συνομιλούσε με την κόρη του και αφού την έπεισε να του στείλει προσωπικές της φωτογραφίες, στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά να του στείλει και άλλες με γυμνό περιεχόμενο, για να μην δημοσιοποιήσει αυτές που είχε ήδη στη κατοχή του. Η ανήλικη φοβούμενη τις απειλές, του έστειλε τρεις (3) φωτογραφίες με περιεχόμενο, τις οποίες το άτομο αυτό δημοσιοποίησε σε ένα από τα προφίλ.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 23χρονου ημεδαπού.

Ακολούθησε έρευνα, χθες στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb), στα οποία υπήρχαν αποθηκευμένες οι επίμαχες και άλλες φωτογραφίες της ανήλικης καθώς και φωτογραφίες από άλλη ανήλικη κοπέλα. Παράλληλα από την επιτόπια αυτοψία στον υπολογιστή, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS