Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Βρέθηκε ο δημιουργός του Bitcoin;

bitcoin-newsweek
Σύμφωνα με το Newsweek, ο δημιουργός είναι ο 64χρονος Ντόριαν Σ. Νακαμότο, κάτοικος Λος Άντζελες, φυσικός και συλλέκτης μοντέλων τρένων.

Σύγχυση έχει προκαλέσει στον διεθνή Τύπο δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek, σύμφωνα με το οποίο εντοπίστηκε ο δημιουργός του διαδικτυακού νομίσματος, Bitcoin.

Μέχρι πρότινος, πιστευόταν ότι το όνομα «Σατόσι Νακαμότο», το οποίο αποδιδόταν στον άγνωστο δημιουργό του Bitcoin, ήταν το ψευδώνυμο μιας ομάδας προγραμματιστών που ανέπτυξαν το όλο σύστημα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Newsweek, ο δημιουργός είναι ο 64χρονος Ντόριαν Σ. Νακαμότο, κάτοικος Λος Άντζελες, φυσικός και συλλέκτης μοντέλων τρένων – ο οποίος, όμως, σε συνέντευξή του στο Associated Press αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, ισχυριζόμενος ότι δεν ήξερε για το νόμισμα μέχρι που τον ενημέρωσε ο γιος του, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Newsweek, ο Νακαμότο εντοπίστηκε κατόπιν έρευνας στα δημόσια αρχεία για αμερικανούς πολίτες με αυτό το όνομα. Στη συνέχεια ακολούθησε περαιτέρω έρευνα για άτομα με εκπαίδευση και ιστορικό τα οποία θα τους επέτρεπαν να δημιουργήσουν το διάσημο πλέον ψηφιακό συνάλλαγμα.

Σύμφωνα με τη Λία Γκούντμαν, τη δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ, ο Νακαμότο είχε το σωστό προφίλ, ενώ προέκυψαν επιπλέον στοιχεία όταν μίλησε με μέλη της οικογένειάς του, όπως το έντονο ενδιαφέρον του για θέματα ιδιωτικότητας και οι πολιτικές του απόψεις.

tweetPhoto

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γκούντμαν (η έρευνα της οποίας διήρκεσε δύο μήνες), ο Νακαμότο, όταν μίλησε μαζί της πρόσωπο με πρόσωπο, με δύο αστυνομικούς ως μάρτυρες, δήλωσε ότι «δεν εμπλέκομαι πλέον (στο Bitcoin) και δεν μπορώ να το συζητήσω…έχει παραδοθεί σε άλλους ανθρώπους. Εκείνοι είναι υπεύθυνοι τώρα. Δεν έχω πλέον κάποια σύνδεση».

Στα κοινωνικά δίκτυα είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το συμπέρασμα της δημοσιογράφου, καθώς θεωρούν τα στοιχεία ανεπαρκή, ενώ αρκετοί επέκριναν την Γκούντμαν για αποκάλυψη πολλών πληροφοριών σχετικά με τον Νακαμότο και τη ζωή του. Ωστόσο, η απάντηση της ίδιας ήταν ότι το περιοδικό χρησιμοποίησε στοιχεία τα οποία ήταν διαθέσιμα δημοσίως.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ, σε σημείο «καταδίωξής» του Νακαμότο και ενός δημοσιογράφου του Associated Press από δεκάδες δημοσιογράφους στο Λος Άντζελες. Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα Ning του P2P Foundation, ένας χρήστης ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο πραγματικός Σατόσι Νακαμότο έγραψε ότι «δεν είμαι ο Ντόριαν Νακαμότο». Η συγκεκριμένη δημοσίευση παρουσιάζει ενδιαφέρον επειδή, κατά το TechCrunch, συνδέεται με τον ίδιο λογαριασμό email που είχε χρησιμοποιηθεί σε δημοσίευση του 2009, όπου περιγραφόταν η ιδέα του Bitcoin.

Προηγούμενες δημοσιογραφικές έρευνες είχαν υποδείξει ότι ο «Σατόσι Νακαμότο» ενδεχομένως να ήταν ένας νεαρός βρετανός τραπεζίτης, ένας φινλανδός προγραμματιστής ή ένας αμερικανός καθηγητής νομικής. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, τα εν λόγω άτομα το είχαν αρνηθεί.

Πολλοί χρήστες του Bitcoin αντιμετωπίζουν τον «Σατόσι Νακαμότο» ως μια «ηρωική» μορφή: μία ανιδιοτελή ιδιοφυΐα, που δημιούργησε ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *