ΑρχικήsecurityΚαμπάνια phishing στοχεύει ευρωπαίους χρήστες

Καμπάνια phishing στοχεύει ευρωπαίους χρήστες

Users-in-Europe-Targeted-with-Apple-Discount-Card-Phishing-Scam

Ερευνητές ασφάλειας της Kaspersky έχουν εντοπίσει μια κακόβουλη καμπάνια phishing, η οποία στοχεύει Ευρωπαίους χρήστες. Η καμπάνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Ιανουάριο του 2014, εκμεταλλευόμενη το όνομα της Apple.

Τα πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στα υποψήφια θύματα προέρχονται από τη διεύθυνση informs@apple.com και φέρουν τον τίτλο “Η Apple επιβραβεύει μακροπρόθεσμα τους πελάτες της”.

Οι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες, προκειμένου να αγοράσουν μια εκπτωτική κάρτα αξίας 150 ευρώ, για αγορές από το ευρωπαϊκό κατάστημα της Apple. Η ειδική κάρτα προσφέρεται στην τιμή των εννέα μόλις ευρώ. Στην πραγματικότητα, οι εγκληματίες προσπαθούν να πείσουν τα θύματα, προκειμένου να παραδώσουν τα προσωπικά και οικονομικά τους στοιχεία.

Για να αποκτήσουν την υποτιθέμενη κάρτα, οι χρήστες καλούνται να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν μια συνημμένη φόρμα. Ωστόσο, το αρχείο που επισυνάπτεται στα μηνύματα πρόκειται στην πραγματικότητα για μια phishing σελίδα που καθοδηγεί τους χρήστες να εισάγουν το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, και τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας.

Οι υποβληθείσες πληροφορίες μεταδίδονται σε ένα διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, και χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για παράνομες δραστηριότητες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS