ΑρχικήinetΗ Yahoo εξαγοράζει τη Vizify

Η Yahoo εξαγοράζει τη Vizify

yahoo-neo-logotupo

Η Vizify, μία εταιρεία startup που δραστηριοποιείται στη μετατροπή δεδομένων από τα social media σε διαδραστικά infographics και βίντεο, ανακοίνωσε ότι εξαγοράστηκε από τη Yahoo, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το τίμημα της εξαγοράς.

Η τεχνολογία που ανέπτυξε η Vizify επιτρέπει στους χρήστες τη δημιουργία γραφικών παραστάσεων και βίντεο, βασισμένα στα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα online μέσω των social media λογαριασμών τους. Στην ουσία, μέσω του Vizify, είναι εφικτή η δημιουργία μιας «διαδικτυακής βιογραφίας».

Στα πλαίσια της εξαγοράς οι υπηρεσίες του Vizify θα πάψουν, καθώς η ομάδα των εργαζομένων θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Yahoo. Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές με ποιον τρόπο η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να λειτουργεί εντός της Yahoo. Από την πλευρά της Yahoo, το μόνο σχόλιο προήλθε από τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, ο οποίος τόνισε ότι οι «Yahoo και Vizify μοιράζονται το ίδιο πάθος για την τεχνολογία», για να προσθέσει ότι οι ομάδα των πέντε ατόμων που απαρτίζουν τη Vizify θα ενταχθούν στο δυναμικό της Yahoo στο Σαν Φρανσίσκο.

i-yahoo-eksagorazei-ti-vizifyΜετά την ανακοίνωση της εξαγοράς η υπηρεσία του Vizify δεν θα δέχεται νέους συνδρομητές, ενώ μέσω της ιστοσελίδας της παρέχονται οδηγίες και διευκρινήσεις για όσους είναι κάτοχοι δωρεάν ή επί πληρωμή λογαριασμών Vizify.

Οι συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας, που ιδρύθηκε μόλις το 2011, είχαν ξεκινήσει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για την 37η εξαγορά εταιρείας που πραγματοποιείται από την Yahoo, από το 2012, οπότε και ανέλαβε τις τύχες της εταιρείας, σαν Διευθύνουσα Σύμβουλος, η Marissa Mayer.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS