ΑρχικήinetFacebook: Αυστηρότεροι κανόνες για δημοσιεύσεις περί πώλησης όπλων

Facebook: Αυστηρότεροι κανόνες για δημοσιεύσεις περί πώλησης όπλων

thuma-epitheseon-apo-xaker-epese-kai-o-facebook

Σε αυστηροποίηση των κανόνων του σχετικά με δημοσιεύσεις περί πώλησης όπλων και άλλων «ελεγχόμενων αγαθών» προχωρεί το Facebook.

«Κάποιες φορές χρήστες χρησιμοποιούν τα μέσα μας για να συζητήσουν προϊόντα τα οποία είναι ελεγχόμενα ή αμφιλεγόμενα. Σε κάποιες περιπτώσεις προωθούν αυτά τα προϊόντα προς πώληση ή χρήση, ακόμα και αν δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση μιας πώλησης στο Facebook ή το Instagram. Ενώ έχουμε ακούσει τελευταία συγκεκριμένους προβληματισμούς σχετικά με προσφορές για “ιδιωτικές” πωλήσεις πυροβόλων όπλων, πρόκειται μόνο για έναν από τους τομείς όπου αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη πρόκληση, προσπαθώντας να εξισορροπήσουμε μεταξύ της επιθυμίας των ατόμων να εκφραστούν στις υπηρεσίες μας, και της αναγνώρισης του ότι η έκφρασή τους μπορεί να έχει συνέπειες αλλού» αναφέρει σε χθεσινή δημοσίευσή της η Μόνικα Μπίκερτ, επικεφαλής Global Policy Management του Facebook.

Το Facebook προχωρεί σε μια σειρά κανόνων και μέτρων σχετικά με συζητήσεις περί πώλησης ελεγχόμενων προϊόντων, όπως τα όπλα:

  • Κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά σχετικά με δημοσίευση που προωθεί την πώληση ενός «κοινά ελεγχόμενου» αντικειμένου, θα αποστέλλεται μήνυμα στο συγκεκριμένο άτομο, όπου θα επισημαίνονται οι σχετικοί νόμοι και κανόνες. Επίσης, θα περιορίζεται η πρόσβαση στο post, σε άτομα άνω των 18.

  • Σε σελίδες που χρησιμοποιούνται για την προώθηση πωλήσεων «κοινά ελεγχόμενων» προϊόντων ή υπηρεσιών θα απαιτείται η χρήση γλώσσας που θα επισημαίνει ξεκάθαρα τη σημασία της κατανόησης και της συμμόρφωσης με σχετικούς νόμους και κανόνες και θα περιορίζει την πρόσβαση σε άτομα άνω των 18, αν κάτι τέτοιο απαιτείται.
  • Θα παρέχεται ειδική in-app ενημέρωση στο Instagram για όσους αναζητούν πωλήσεις ή προώθηση πωλήσεων όπλων
  • Δεν θα επιτρέπονται οι δημοσιεύσεις προσφορών πώλησης ελεγχόμενων προϊόντων από ανθρώπους οι οποίοι «εμφανίζονται πρόθυμοι» να παραβιάσουν τον νόμο, ή να βοηθήσουν άλλους να το κάνουν.

Σημειώνεται ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δεχόταν εδώ και καιρό πιέσεις για να αλλάξει την πολιτική του πάνω στο ζήτημα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS