ΑρχικήinetΑυτό είναι το κινητό που δεν μπορούν να το χτυπήσουν οι χάκερ...

Αυτό είναι το κινητό που δεν μπορούν να το χτυπήσουν οι χάκερ [ΦΩΤΟ]

blackphoneΠροαναγγέλθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά το είδαμε πριν λίγες ημέρες στο MWC 2014. Το περιβόητο Blackphone, το κινητό που προστατεύει τα προσωπικά μας δεδομένα από τους διαφημιστές και τους χάκερ, έχει πλέον τιμή: 460 ευρώ.

Παράλληλα με την τιμή, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα χαρακτηριστικά: Οθόνη HD IPS στις 4,7 ίντσες, τετραπύρηνος επεξεργαστής στα 2GHz, 2GB RAM, κάμερα 8MP, υποστήριξη δικτύων LTE και αποθηκευτικός χώρος 16GB.

Η προστασία της ιδιωτικότητάς μας επιτυγχάνεται μέσω του λειτουργικού PrivatOS, το οποίο είναι μία ακόμη κεκαλυμμένη έκδοση του Android. Αν και περιλαμβάνει μερικές βασικές εφαρμογές της Google, παράλληλα διαθέτει ένα μεγάλο πακέτο από apps υψηλής ασφαλείας, που εγγυώνται ότι τα προσωπικά μας δεδομένα θα παραμείνουν… προσωπικά.

Silent Phone, Silent Text, Silent Contacts, Blackphone Security Center, Blackphone Activation Wizard και Blackphone Remote Wipe είναι τα ονόματα αυτών των εφαρμογών και η αποτελεσματικότητά τους είναι κάτι που θέλουμε πολύ να το δούμε στην πράξη.

Δημιουργοί του Blackphone είναι οι εταιρείες Silent Circle (ειδικεύεται στην κρυπτογράφηση online δεδομένων) και η ισπανική Geeksphone. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Geeksphone διαβάζουμε ότι το Blackphone σερφάρει στο ίντερνετ χωρίς να αφήνει αποτύπωμα. Όλες οι εγκατεστημένες εφαρμογές είναι προστατευμένες με κρυπτογράφηση και η συσκευή αποσυνδέεται από το Wi-Fi δίκτυο όταν αυτό δεν είναι «ασφαλές».

Επίσης, οι κατασκευαστές του Blackphone εγγυώνται ότι και οι κλήσεις, τα SMS και τα video chats γίνονται σε προστατευμένο περιβάλλον.

blackphone1

blackphone3

Αναδημοσίευση από: planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS