ΑρχικήinetΤο Facebook εξαγοράζει εταιρεία κατασκευής drones

Το Facebook εξαγοράζει εταιρεία κατασκευής drones

facebook-logotupo-arxeio

Ο γίγαντας των social media, Facebook, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας Titan Aerospace, κατασκευάστριας μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούν για την τροφοδοσία τους ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο και το κόστος της εξαγοράς αναμένεται να φτάσει τα 60 δισ. δολάρια. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που κατασκευάζει η Titan Aerospace, έχουν τη δυνατότητα να πετούν, χωρίς ανεφοδιασμό, για πέντε συνεχόμενα χρόνια, ενώ οι πτήσεις γίνονται σε πολύ μεγάλο ύψος, σχεδόν, μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το δημοσίευμα του TechCrunch υποστηρίζει ότι η εξαγορά πραγματοποιείται ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του Facebook για τη διάδοση του Internet σε περιοχές με ανύπαρκτες υποδομές. Στον σχεδιασμό της αμερικανικής εταιρείας είναι η κατασκευή έως και 11.000 μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ειδικότερα του μοντέλου Solara 60.

Το συγκεκριμένο μοντέλο εισήχθη σε υπηρεσία τον περασμένο χρόνο και χαρακτηρίζεται ως «ατμοσφαιρικός δορυφόρος», ο οποίος είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλες τις λειτουργίες ενός δορυφόρου που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά με σαφώς χαμηλότερο κόστος.

Επιπλέον, το Solara 60 είναι και σαφώς πιο ευέλικτο σε ότι αφορά τις αποστολές που θα μπορεί να αναλαμβάνει, σε σχέση με ένα τυπικό δορυφόρο. Οι πολλαπλές χρήσεις μιας τέτοιας πλατφόρμας περιλαμβάνουν την παρακολούθηση καιρικών φαινομένων, την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, την παροχή εικόνων υψηλής ευκρίνειας και φυσικά τις επικοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Titan Aerospace κατασκευάζει τα drones της με τον χαρακτηρισμό «δορυφόροι εντός της ατμόσφαιρας» (atmosats), θέλοντας έτσι να προσδιορίσει ότι η χώρος που θα κινούνται θα είναι πάνω από τα 60.000 πόδια, που ελέγχονται από την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Το Facebook αποτελεί έναν από τους κύριους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας Internet.org, η οποία στοχεύει στην παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο για 5 δισ. ανθρώπους, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα σήμερα. Το Internet.org αποτελεί ανταγωνιστική κίνηση απέναντι στο «Project Loon» της Google, στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί αερόστατα αντί αεροσκαφών ή δορυφόρων.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS