ΑρχικήsecurityΤο νέο αφεντικό του FBI αναφέρει ότι ανησυχούν περισσότερο για την διαδικτυακή...

Το νέο αφεντικό του FBI αναφέρει ότι ανησυχούν περισσότερο για την διαδικτυακή εγκληματικότητα παρά για την τρομοκρατία

FBI_Federal_Bureau_of_Investigation_Terminal_LogOn_Wallpapers

Ο νέος επικεφαλής του FBI, James Comey, δήλωσε στο συνέδριο ασφάλειας της RSA στο Σαν Φρανσίσκο ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι στο επίκεντρο η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο.

Ως αποτέλεσμα, οι πράκτορες θα περνούν από μια αντιδραστική λειτουργία σε μια πιο μακρόπνοη προσέγγιση κατά την αντιμετώπιση του εγκλήματος στο διαδίκτυο, προσφέροντας υπηρεσίες με γρήγορους χρόνους απόκρισης που θα περιμέναμε από υπολογιστές.

Για παράδειγμα, το FBI έχει χτίσει μια βάση δεδομένων με δείγματα malware, το επονομαζόμενο Binary Analysis, Χαρακτηρισμός και Σύστημα Αποθήκευσης (BACSS), για τους υπεύθυνους ερευνών. Αργότερα αυτό το έτος μια αποχαρακτηρισμένη έκδοση αυτού, που ονομάστηκε Malware Investigator (Ερευνητής κακόβουλου λογισμικού), θα πρέπει να τίθενται στη διάθεση των συνεργατών για θέματα ασφάλειας, δήλωσε Comey, ο οποίος ορκίστηκε ως διευθυντής τον Σεπτέμβριο.

Στο συνέδριο αναφέρει επίσης: «Αν μια εταιρεία παραβιασθεί μπορείτε να στείλετε το κακόβουλο λογισμικό σε εμάς και, στις περισσότερες περιπτώσεις, μέσα σε λίγες ώρες να πάρετε μια έκθεση για το πώς λειτουργεί, ποιον θα μπορούσε να στοχεύσει και που το έχουμε ξαναδεί.»

[wdca_ad id=”73652″ ]

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το BACSS το ίδιο είδος αποθηκευτικού χώρου με αυτόν που διατηρούμε εδώ και καιρό για τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα ποινικά μητρώα και το DNA.»

Επίσης, το FBI επεκτείνει το πρόγραμμα της eGuardian που επιτρέπει στις εταιρείες να ενημερώνουν αυτόματα την υπηρεσία για παραβιάσεις της ασφάλειας των δεδομένων που αφορούν απόρρητα και μη δεδομένα.

Ο Comey είπε ότι αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ανησυχίες για την σχετικά με την εισβολή της Αμερικανικής κυβέρνησης στον διαδικτυακό κόσμο, επισήμανε όμως ότι η ίδια η Αμερική ιδρύθηκε από ανθρώπους που είχαν απηυδήσει από τους άρχοντες. Βέβαια, υποσχέθηκε ότι το διαδίκτυο είναι ασφαλές στα χέρια του FBI.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες του FBI έχουν ορκιστεί να μας προστατεύουν και νοιάζονται βαθιά τόσο για την εθνική ασφάλεια όσο και για την ελευθερία μας.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS