ΑρχικήsecurityΓερμανική εταιρεία προσφέρει επιδιορθώσεις για κρίσιμο σφάλμα κρυπτογράφησης στο OS X Mavericks...

Γερμανική εταιρεία προσφέρει επιδιορθώσεις για κρίσιμο σφάλμα κρυπτογράφησης στο OS X Mavericks

_MG_4353

Μια γερμανική εταιρεία ασφάλειας έχει κυκλοφορήσει μια μη εξουσιοδοτημένη επιδιόρθωση για το OS X Mavericks της Apple που ισχυρίζεται ότι επιδιορθώνει την ευπάθεια – «τρύπα», την οποία ο γίγαντας Cupertino, στην Καλιφόρνια άφησε ορθάνοιχτη κατά την υλοποίηση της βασικής κρυπτογράφησης του λειτουργικού συστήματος.

Η εταιρεία SektionEins GmbH δημοσίευσε το patch (επιδιόρθωση) το Σάββατο, την ημέρα αφότου η Apple αναβάθμισε τα iOS 7 και iOS 6 λειτουργικά συστήματα των κινητών της, για να επιδιορθώσει μια ευπάθεια στο χειρισμό από το SSL (Secure Socket Layer) και το TLS (transport layer security). Αυτά τα πρωτόκολλα δημιουργούν μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ ενός προσωπικού υπολογιστή και ενός διακομιστή – όπως στο Amazon.com – έτσι όσοι παρακολουθούν δεν μπορούν να διαβάσουν την κίνηση και να πάρουν πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών ή διαπιστευτήρια εισόδου.

Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές ασφαλείας, ανάμεσά τους και η SektionEins, το OS X Mavericks περιέχει την ίδια κρίσιμη ευπάθεια. Στο blog της SektionEins παρουσιάζεται λεπτομερώς η ευπάθεια και παρέχεται μια σύνδεση στο ανεπίσημο patch.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS