ΑρχικήinetDuckDuckGo μια μηχανή αναζήτησης που ανεβαίνει συνεχώς

DuckDuckGo μια μηχανή αναζήτησης που ανεβαίνει συνεχώς

Πέραν του ότι είναι χρήσιμες για την εύρεση πληροφοριών στο διαδίκτυο, οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Bing αποθηκεύουν πολλές πληροφορίες από τους χρήστες τους. Υπάρχουν πάντα, αυτοί που θέλουν να το αποφύγουν αυτό αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις. Πριν από καιρό, είχαμε δημοσιεύσει για την υπηρεσία DuckDuckGo, που παρουσιάζει τον εαυτό της σαν μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης που δεν συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες της.

Η DuckDuckGo είναι μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google. Υπάρχει από το 2008 και διαχωρίζει την θέση της από τον γίγαντα αναζήτησης Google, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μετά τις αποκαλύψεις του Snowden για τις κατασκοπευτικές δράσεις της Αμερικής και της Βρετανίας, εναλλακτικές λύσεις σαν την DuckDuckGo, θεωρούνται απαραίτητες. Η DuckDuckGo είναι μια υπηρεσία Open Source. Ο ανοιχτός κώδικας επιτρέπει τον έλεγχο από όλους τους προγραμματιστές που επιθυμούν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη της. Αυτό σημαίνει Ασφάλεια. Αναζητήστε Ανώνυμα και πάρτε τα αποτελέσματα σας Στιγμιαία.

Αμέσως μετά τις δημοσιεύσεις της Washington Post και της Guardian για τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA στην αρχή του Ιούνη, ο αριθμός των αναζητήσεων στην DuckDuckGo έχει αυξηθεί σημαντικά. Τον Μάιο του 2013, λίγο πριν τις αποκαλύψεις Snowden, είχε κατά μέσο όρο 1,8 εκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης. Το νούμερο αυξήθηκε σε 4,4 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2014.

Το αν ή όχι οι εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης όπως το DuckDuckGo ή το Ixquick, σας προστατεύουν πραγματικά από τις δράσεις της NSA δεν το γνωρίζουμε. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κάτι για την DuckDuckGo, από τις διαρροές του Snowden που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Δείτε το infographic από την Statista

daily searches on DuckDuckGo.com

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS