ΑρχικήinetBild: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν 320 Γερμανούς

Bild: Οι ΗΠΑ παρακολουθούν 320 Γερμανούς

NSAΗ αμερικανική υπηρεσία κατασκοπείας NSA, η οποία επικρίθηκε με σφοδρότητα διότι κατασκόπευε μεταξύ άλλων το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, συνεχίζει να παρακολουθεί ακόμη 320 σημαίνουσες πολιτικές και οικονομικές προσωπικότητες στη Γερμανία, περιλαμβανομένου του υπουργού Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

«Έχουμε λάβει τη διαταγή να αποφύγουμε κάθε απώλεια πληροφοριών αφότου δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να παρακολουθούμε άμεσα τις επικοινωνίες της καγκελαρίου», φέρεται ότι δήλωσε στην Bild ένα «υψηλόβαθμο στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εβδομαδιαίας έκδοσης της εφημερίδας με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, 297 στελέχη της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ βρίσκονται στο γερμανικό έδαφος και στις αποστολές τους περιλαμβάνεται η παρακολούθηση 320 προσώπων, «κυρίως ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις στο πεδίο της πολιτικής, καθώς και της οικονομίας».

[wdca_ad id=”74823″ ]

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Τόμας ντε Μεζιέρ. «Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος», φέρεται ότι σχολίασε ο ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται η Bild.

Η αποκάλυψη της Bild καταγράφεται ταυτόχρονα με την δημοσίευση μιας συνέντευξή του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί αύριο, στην οποία εμφανίζεται βέβαιος ότι «οι ΗΠΑ δεν συνεχίζουν τις πρακτικές τους» όσον αφορά τις παρακολουθήσει κι εκφράζει την ελπίδα πως η Ουάσινγκτον «αντιλήφθηκε ότι η κατασκοπεία σε βάρος συμμάχων της μπορεί να έχει ένα πολιτικό τίμημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση της κατασκοπείας προκάλεσε μια «βαθιά πληγή» στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ευρώπη.

 

Πηγή: planet-greece.blogspot.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS