5η θέση για την Ελλάδα στο  European Cyber Security Challenge 2018
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
Latest Posts

Eνημερωτική ημερίδα για θέματα ασφαλούς πλοήγησης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο Δήμο Βούλας

sinedrio2

Αθήνα, 21 Φεβρουάριου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ενημερωτική ημερίδα για θέματα ασφαλούς πλοήγησης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Διοργανώθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, παρουσία του Δημάρχου κ. Σπύρου Πανά

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα για την ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (21-02-2014) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία», παρουσία του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά.

Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά για τις δυνατότητες του διαδικτύου, καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Βάρης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Βούλας «Απολλωνία», η Ένωση Κρητών Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης, Βάρκιζα και ο Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός σύλλογος Χερώματος Βάρης «ο Νυμφόληπτος».

Ο κ. Δένδιας χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας ανέφερε τα εξής:

«Ήρθα απλώς να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Αστυνομία, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Ταξίαρχος ο Μανώλης Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του για ένα βασικό λόγο: Διότι πιστεύω πάρα πολύ στην αναγκαιότητά της.

Εμείς – μου επιτρέπετε να απευθυνθώ καταρχήν στα παιδιά και μετά στους γονείς – όταν ήμασταν παιδιά, όπως συνηθίζω να λέω σε αυτές τις εκδηλώσεις, παίζαμε σε μία αλάνα. Σε αυτή την αλάνα, ο πατέρας μας και η μάνα μας, ξέρανε πολύ καλά με ποιον παίζαμε. Ήξεραν τι κινδύνους αντιμετωπίζαμε. Ήξεραν τους γονείς των άλλων παιδιών. Μπορούσαν να μας προστατεύσουν. Αυτή η αλάνα ήταν η ζωή μας, αλλά αυτή η αλάνα στην πραγματικότητα ήταν προστατευμένη. Εσείς μπαίνετε τώρα σε έναν καινούργιο, μαγικό κόσμο, σε έναν τεράστιο κόσμο γεμάτο με απίστευτες δυνατότητες, αλλά λυπάμαι να πω και με πάρα πολλούς κινδύνους. Αυτό είναι το διαδίκτυο.

Και εσάς παιδιά μου, οι γονείς σας δεν μπορούν να σας προστατέψουν σε αυτό τον μεγάλο κόσμο. Δεν ξέρουν με ποιους παίζετε. Δεν ξέρουν με ποιους μιλάτε . Αυτός ο κόσμος είναι τεράστιων δυνατοτήτων, αλλά έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία, ως γονείς, ως οικογένεια να σας προστατεύσουμε και από τους κινδύνους αυτού του τεράστιου κόσμου.

Και αυτό κάνει ο Μανώλης Σφακιανάκης και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προσπαθεί να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά, τους νέους ανθρώπους, για να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες δυνατότητες, για να μην είναι στο έρμαιο των πολύ μεγάλων κινδύνων.

Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία και θα ήθελα να συγχαρώ τα διοικητικά συμβούλια αυτών των τεσσάρων συλλόγων, όχι μόνο για την ομόνοια την οποία έδειξαν –ξέρετε ότι στην Ελλάδα η ομόνοια δεν είναι εύκολο πράγμα- , αλλά κυρίως γιατί διέβλεψαν πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Καλή επιτυχία, καλή πρόοδο, να είστε καλά ».

Κατά τις εργασίες της ημερίδας τα εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, στην ηλεκτρονική διαπόμπευση – cyberbullying και την πρόληψη αυτοκτονιών, καθώς και στις απειλές – εγκλήματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος των ενημερωτικών ημερίδων είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του ψηφιακού κόσμου.

sinedrio

sfak1

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *