ΑρχικήsecurityΤο Enet.gr αντιστέκεται σε καταιγίδα DoS

Το Enet.gr αντιστέκεται σε καταιγίδα DoS

11enet-thumb-small

Στις 19.45, απόγευμα Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου, το Enet.gr δέχτηκε για δεύτερη φορά, μέσα σε 30 ώρες, επίθεση DoS με σκοπό τη διακοπή της λειτουργίας του.

Η πρώτη επίθεση έγινε την Τρίτη στη 1 μ.μ. και κράτησε για περίπου μισή ώρα, ενώ η σημερινή ήταν σφοδρότερη και «έριξε» το site για 50 λεπτά της ώρας.

Οι DoS (ή Denial of Service – επιθέσεις που στα ελληνικά μεταφράζονται ως Επίθεση Αρνησης Παροχής Υπηρεσιών) επιθέσεις συμβαίνουν συχνά και αποκρούονται δύσκολα όσα μέτρα κι αν λάβεις. Συχνά, κόμβοι διεθνών οργανισμών, πολιτικών οργανώσεων και ειδησεογραφικών ιστοτόπων δέχονται οργανωμένες επιθέσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μένουν για πολλές ώρες εκτός λειτουργίας.

Δεν γνωρίζουμε (ΑΚΟΜΑ!) ποιος επιτέθηκε στο Enet. Γνωρίζουμε ότι τόσο το Enet όσο και η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ενοχλούν. Ενοχλούν πολλούς και πολύ.

Οι έρευνες, οι αποκαλύψεις, η πολυφωνία και η ελευθερία στην έκφραση ενοχλούν τις κάθε λογής εξουσίες και τα παράκεντρά τους ή και τις παρακρατικές ομάδες που συνεργάζονται με αυτές.

Το Enet και η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» δέχονται επιθέσεις «κάτω από τη μέση» από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας και επανέκδοσης· επιθέσεις από όσους δεν ήθελαν να τη βρουν στο δρόμο τους.

Τώρα χτυπούν ηλεκτρονικά για να γονατίσουμε. Δεν πρόκειται να γονατίσουμε. Ακόμη κι αν το site λυγίσει θα μας βρίσκετε στα Κοινωνικά Δίκτυα (Twitter και FaceBook) και όσοι θίγονται θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, στα χαρακώματα της ενημέρωσης. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό της εφημερίδας, τις ίδιες οι οποίες μαστίζουν ολόκληρο τον κλάδο και την κοινωνία, θα μείνουμε ΟΡΘΙΟΙ! Και ανυπάκουοι! Και αδέσμευτοι!

Το Enet και η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» δεν πρόκειται να σιγήσουν, αντίθετα θα υψώνουν διαρκώς τη φωνή μένοντας πιστοί στις αρχές της ελευθερίας του λόγου, του ελέγχου της εξουσίας και της στήριξης των πολιτών.

Αυτές τις αρχές δεν τις εγκαταλείπουμε και δεν τις προδίδουμε.

Συνεχίζουμε!

Υ.Γ. (9.40 μ.μ.): Η επίθεση συνεχίζεται με σφοδρότητα. Τόσο οι τεχνικοί μας όσο και οι τεχνικοί της εταιρείας Eworx που έχει κατασκευάσει το site δίνουν μια μεγάλη μάχη «κόβοντας» δεκάδες ΙΡ-ζόμπι απ’ όλο τον κόσμο που χτυπούν το site και συγκεντρώνουν στοιχεία τα οποία σύντομα θα δοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και στις αστυνομικές αρχές. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

 

Πηγή: mobile.enet.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS