Αρχικήinvestigations Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής!

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής!

olympic.hacked

Επίθεση αλλοίωσης ιστοσελίδας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της συντακτικής ομάδας του SecNews εναντίον της ιστοσελίδας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής!

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή είναι το ανεξάρτητο εκείνο σώμα, φορέας του αθλητισμού που είναι επιφορτισμένος να προστατεύει τους στόχους και τα ιδανικά του Ολυμπιακού Κινήματος και ασφαλώς να τηρεί και να εφαρμόζει τους κανόνες του. Η Κ.Ο.Ε. έχει αναπτύξει μια αξιόλογη συνεργασία στον τομέα του αγωνιστικού αθλητισμού και της εκπροσώπησης της Κύπρου σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του εξωτερικού. Κύριοι Χορηγοί της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η Τράπεζα Κύπρου, ο ΟΠΑΠ Κύπρου και η Cyprus Airways.

Ο hacker με το ψευδώνυμο “Nofawkx” πραγματοποιήσε αλλοίωση εσωτερικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής με ταυτόχρονη ανάρτηση μηνύματος.

Το μήνυμα του hacker μπορείτε να δείτε [εδώ] ενώ Screenshot της επίθεσης παραθέτουμε παρακάτω:

olympic.org.cy.hacked

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο  “Nofawkx” κατά την διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης άντλησε επιπλέον ευαίσθητα ή/και προσωπικά δεδομένα ή αν υπήρχαν τέτοιου είδους δεδομένα διαθέσιμα στην ιστοσελίδα (σ.σ. παρατηρούμε ότι δεξιά η ιστοσελίδα διαθέτει button σύνδεση αλλά δεν οδηγεί πουθενά).

Θεωρούμε ότι  αρμόδια ομάδα διαχείρισης της ιστοσελίδας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρέπει να προβεί ΑΜΕΣΑ σε έλεγχο της ιστοσελίδας κυρίως για την πιθανότητα διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ονόματα ή πιθανόν e-mail επικοινωνίας) που πιθανόν έχουν διαρρεύσει από την κυβερνοεπίθεση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι hosted στις υποδομές της CYTA και κατά συνέπεια πιθανόν να έχουν επηρεαστεί και άλλες ιστοσελίδες που βρίσκονται στον ίδιο εξυπηρετητή (σε περίπτωση shared hosting). Επιπλέον θα πρέπει να διερευνηθεί και να επιδιορθωθεί ΑΜΕΣΑ η αδυναμία που χρησιμοποίησε ο hacker για να αλλοιώσει την ιστοσελίδα και να προσθέσει το μήνυμά του.

[wdca_ad id=”73401″ ]

Το SecNews ευχαριστεί τον ανώνυμο αναγνώστη για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS