ΑρχικήinetΗ Google αγοράζει την ασφάλεια Startup SlickLogin, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους...

Η Google αγοράζει την ασφάλεια Startup SlickLogin, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης με ήχο

google-logo-370x229

Η Google έχει κάνει μια καινούργια αγορά και αυτή τη φορά είναι ισραηλινής προέλευσης. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες smartphone να συνδεθούν με τη χρήση ήχων υψηλής συχνότητας αντί των βαρετών κωδικών πρόσβασης.

Η ανακοίνωση αναφέρει το εξής: «Σήμερα ανακοινώνουμε ότι η ομάδα SlickLogin εντάχθηκε στη Google, μια εταιρεία που μοιράζεται τις βασικές πεποιθήσεις μας ότι η σύνδεση πρέπει να είναι εύκολη και όχι απαγορευτική και ο έλεγχος ταυτότητας πρέπει να είναι αποτελεσματικός.»

Η εταιρεία εξακολουθεί να είναι στα αρχικά της στάδια, αλλά έχει ήδη αναπτύξει μια τεχνολογία που επιτρέπει σε ιστοσελίδες να παράγουν ήχους υψηλής συχνότητας που είναι σχεδόν αθόρυβο για τους χρήστες, οι οποίες όμως μπορούν να ανιχνευθούν από μια εγκατεστημένη εφαρμογή στο smartphone.

Το σήμα αναλύεται και να αποστέλλεται πίσω στους διακομιστές του δικτυακού τόπου για την είσοδο, που σημαίνει παραίτηση από ολόκληρο το σύστημα των παραδοσιακών κωδικών.

Η Google θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει αυτό ως υποκατάστατο για το σύστημά της, ή ως μέρος μιας εγκατάστασης ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που επιδιώκει την προστασία των χρηστών από τα τρωτά σημεία, την online κλοπή ταυτότητας και άλλες απάτες.

Τα τρία μέλη της SlickLogin δήλωσαν: «Η Google ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων δωρεάν και εργαζόμαστε πάνω σε μερικές ιδέες που θα κάνουν το διαδίκτυο ασφαλέστερο για όλους. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα συνεναίσουμε σε αυτή τη προσπάθεια.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS