Αρχικήinvestigations Οι Έλληνες Anonymous εναντίον κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών ζώων!

[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Οι Έλληνες Anonymous εναντίον κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών ζώων!

RUSSIA-ANIMALS-PETS-CAT

Το SecNews έλαβε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που μεταδίδει με κάθε επιφύλαξη, αναφορικά με κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών ζώων που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν σε όλη την Ελλάδα! Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες Anonymous, εδώ και αρκετές εβδομάδες ανακάλυψαν την ύπαρξη του κυκλώματος και έχουν ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook μεγάλη έρευνα αναφορικά με αυτό!

Η συντακτική ομάδα του SecNews επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες τις οποίες και θέτει υπόψη των αρμόδιων διωκτικών αρχών και φιλοζωικών σωματίων για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Η καταγγελία

Σύμφωνα λοιπόν  με τις πληροφορίες που μετέδωσαν οι Έλληνες Anonymous και τις οποίες επιβεβαιώσαμε μέσω της ιστοσελίδας τους στο Facebook, πριν 2 περίπου μήνες έλαβαν καταγγελία απο συγκεκριμένο πρόσωπο που αναζητούσε το σκυλάκι της. Η κυρία ισχυριζόταν οτι βρήκε το σκυλάκι στο δρόμο το μάζεψε και έχοντας κάποια σχέση με φιλοζωικούς κύκλους, ζήτησε απο κάποιους να το φιλοξενήσουν μέχρι να βρεθεί οικογένεια μιας και η κυρία δεν μπορούσε να το κρατήσει. Πράγματι προσφέρθηκε μια κυρία να το κρατήσει. Μετά απο μία εβδομάδα και χωρίς να την ενημερώσει κανείς είδε ενα post στο Facebook που ανέφερε οτι το συγκεκριμένο σκυλάκι είχε υιοθετηθεί στην Γερμανία. Στην προσπάθειά της να μάθει ποιος υιοθέτησε το σκυλάκι και με ποια διαδικασία, της απαντουσαν με μισόλογα και πως δεν μπορούσαν να της πούν λόγω προσωπικών δεδομένων

anonymous.hacker.2

Η έρευνα των Anonymous

Ως υποστηρικτές και ερευνητές των καταγγελιών που λαμβάνουν, οι Έλληνες Anonymous άρχισαν να ερευνούν διακριτικά το θέμα. Έτσι εντόπισαν οτι κάθε εβδομάδα ταξιδεύουν για Γερμανία 20(!) κατοικίδια!!! Μάλιστα οι συγκεκριμένες κυρίες που υποδυκνειόνταν στην καταγγελία, αναζητούσαν μέσω Facebook (!) συνοδούς για τα ζωάκια γιατι αν πήγαινε ασυνόδευτο άρχιζαν οι ερωτήσεις ενώ αν εμφανιζόταν ως ο εχων το κατοικίδιο ο έλεγχος ήταν ανύπαρκτος! Οι Anonymous, αναφέρουν στην σελίδα τους ότι έχουν εντοπίσει λογαριασμούς καταθέσεων με χιλιάδες ευρώ την στιγμή που κάποιες δηλώνουν ως επάγγελμα οικιακά!!!

[wdca_ad id=”73652″ ]

Επιπλέον μετά την έναρξη της έρευνας και την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους #OpGreece στο Facebook, υπήρξαν πρόσθετες καταγγελίες για υπαλλήλο εταιρείας γερμανικών συμφερόντων άμεσα συνδεδεμένης με την μεταφορά των κατοικιδίων, που χρεώνει 200 ευρώ για κάθε ζώο που φιλοξενεί μέχρι να φύγει εκτός Ελλάδος! Επιπλέον αντίστοιχη περίπτωση είχε κυρία στην Φλώρινα, που με μήνυμά της ενημέρωσε τους Anonymous ότι το κύκλωμα είχε πάρει και αποστείλει στην Γερμανία εν αγνοία της το κατοικίδιό της!

anonymous.hacker.1

Τι ζητούν οι Anonymous

Οι Έλληνες Anonymous θεωρούν οτι τα στοιχεία είναι επαρκή για να ξεκινήσει βαθιά έρευνα των αρχών αναφορικά με το ζήτημα και το νομικό πλαίσιο που κινούνται οι φιλοζωικές οργανώσεις κυρίως στο θέμα της εξαγωγής κατοικιδίων στο εξωτερικό! Επικοινώνησαν μάλιστα με πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία, που ανέφεραν με την σειρά τους το ίδιο οτι δηλαδή είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσουν κατοικίδια στο εξωτερικό, μια διαδικασία που διαρκεί πολλές φορές και ένα χρόνο! Σε επικοινωνία που είχαν οι Έλληνες Anonymous με τα θύματα του κυκλώματος, ανέφεραν οτι είναι πρόθυμα να προσκομίσουν στον εισαγγελέα οποιοδήποτε στοιχείο έχουν στην διάθεσή τους και να καταθέσουν εφόσον κληθούν!

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν

Το SecNews θεωρεί οτι το ζήτημα έχει “ουρά” αναφορικά μάλιστα με την προσέγγιση ατόμων μέσω Facebook για την αποστολή των κατοικιδίων έναντι αμοιβής σε χώρες του εξωτερικού και κυρίως στην Γερμανία καθώς και σχετικά με την νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηρίοτητα.

Τα 4 ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις είναι:

1. Υπάρχει νόμος περι προσωπικών δεδομένων που καλύπτει τις υιοθεσίες κατοικιδίων και αν ναι ποιος είναι αυτός;

2. Για κάθε υιοθεσία υπάρχει σύμφωνο που υπογράφει ο νέος ιδιοκτήτης. Σε περίπτωση υιοθεσίας στο εξωτερικό το σύμφωνο οφείλετε να αποσταλεί μεταφρασμένο στον νέο ιδιοκτήτη να υπογραφεί και να γυρίσει πίσω. Με ποιο δείγμα υπογραφής γίνετε ο έλεγχος και η ταυτοποίηση του νέου ιδιοκτήτη;

3. Γιατί οι Γερμανοί ΔΕΝ υιοθετούν απο δικά τους κυνοκομεία αλλα προτιμούν να λαμβάνουν ζώα από την Ελλάδα; Μήπως γιατί οι εκεί διαδικασίες είναι πιο ελεγχόμενες και δεν επιτρέπουν την παράνομη κτήση κατοικιδίου ζώου;

4. Πως εντοπίζονται οι “μεταφορείς” κατοικιδίων μέσω Facebook και με τι είδους εργασιακή σχέση λαμβάνουν το χρηματικό τίμημα της “υπηρεσίας τους” ; Πως δηλώνονται τα ποσά αυτά στις Ελληνικές φορολογικές αρχές?

Anonymous_110719_610x458

Εκτιμούμε οτι ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ευσταθούν θα πρέπει να τύχουν ΑΜΕΣΗΣ έρευνας  από τις αρμόδιες αρχές.

Ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τους Έλληνες Anonymous [εδώ]

Ευχαριστούμε τους Anonymous #OpGreece για την ανάδειξη του θέματος και την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS