ΑρχικήinetΤο LinkedIn «κόβει» το Intro που πυροδότησε ανησυχίες για την ασφάλεια

Το LinkedIn «κόβει» το Intro που πυροδότησε ανησυχίες για την ασφάλεια

LinkedIn Intro Hand Shot_500

Το LinkedIn σταμάτησε τη λειτουργία του Intro, μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας για τη σύνδεση ανθρώπων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μετά από ανησυχίες για την ασφάλεια.

Το LinkedIn ξεκίνησε το Intro τον περασμένο Οκτώβριο, ως μέρος μιας ευρύτερης κίνησης για να γίνει η «κορυφαία εταιρεία» για κινητά. Η υπηρεσία δημιουργήθηκε για το iPhone και σχεδιάστηκε για να συλλέγει πληροφορίες από το προφίλ του χρήστη στο LinkedIn και στη συνέχεια να τα εισάγει στα email που λαμβάνονται στα τηλέφωνα. Η υπηρεσία εμφανίζει τις εν λόγω πληροφορίες στον παραλήπτη από τον αποστολέα του email, αν ο αποστολέας διαθέτει προφίλ στο LinkedIn.

To Intro σκοπό είχε να προσθέσει περισσότερο επαγγελματικό προφίλ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στο LinkedIn. Αλλά πυροδότησε γρήγορα ερωτήσεις από τους ειδικούς ασφαλείας, οι οποίοι ανησυχούν για τον τρόπο που η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δρομολογούνταν μέσω διακομιστών του LinkedIn. Η εταιρεία συμβούλων ασφαλείας Bishop Fox, δήλωσε ότι η υπηρεσία κινδύνευε ουσιαστικά από μια «επίθεση man-in-the-middle» και ότι ήταν μόνο θέμα χρόνου κάποιος να την χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει μια επίθεση phishing.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS