ΑρχικήinetTo πρόγραμμα άσκησης Wii Fit δεν είναι ισάξιο με πραγματική άσκηση

To πρόγραμμα άσκησης Wii Fit δεν είναι ισάξιο με πραγματική άσκηση

Wii-Fit-Does-Not-Equal-Real-Exercise-Study

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, τα οφέλη που αποκομίζουν οι χρήστες από το Wii Fit καθώς και από άλλα παρόμοια διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια, δεν είναι ισάξια με τα οφέλη της πραγματικής άσκησης.

H NintendoLife επισημαίνει ότι οι αρχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστηριακό περιβάλλον έδειξαν ότι τα οφέλη για την υγεία ήταν εμφανή, όσο οι gamers συμμετείχαν στην εμπειρία που προσφέρει το Wii Fit.

Ωστόσο, μόλις οι συσκευές μεταφέρθηκαν στα σπίτια των παιχτών, η απόδοση τους έπεσε, καθώς οι χρήστες που τα χρησιμοποιούσαν έχασαν το ενδιαφέρον τους για αυτές μακροπρόθεσμα.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα ψηφιακά διαδραστικά προγράμματα που απαιτούν πλήρη κίνηση, όπως το Wii Fit στην κονσόλα της Nintendo ή το Kinect του Xbox 360, χρησιμοποιούνται κυρίως από τους χρήστες για την εκγύμναση μόνο του πάνω μέρος του σώματος.

Ο Michael Rosenberg, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, επισήμανε ότι τα διαδραστικά βιντεοπαιχνίδια έχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παραδοσιακούς τίτλους, όμως δεν καταφέρνουν να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα με την πραγματική άσκηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS